GeriTavuk Yemeği Tarifleri Ballı kanat tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı kanat tarifi

Ballı kanat tarifi

Balı, daha çok kahvaltılarda tercih ediyoruz. Ancak, enfes bir sos malzemesi olarak da yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Ballı sosla hazırlanıp fırına verilen tavuk kanatları da favorileriniz arasında girecek. Fakat, tavukların ballı sosun içinde bir süre marine olmasına dikkat edin. Ardından yemeğiniz kısa sürede hazır olacaktır. Siz de ballı kanata bir şans vermek isterseniz, malzeme listesi ve yapılışını aşağıda yazdık. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram tavuk kanat
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • Tuz

Ballı kanat tarifi Nasıl yapılır?

Kanatları geniş kaba alın.

Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.

Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında bir süre dinlendirin.

Daha sonra buzdolabından çıkarıp fırın tepsisine dizin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızaran kadar pişirin.

Afiyet olsun...