GeriTatlı Tarifleri Ballı balım tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı balım tatlısı tarifi

Ballı balım tatlısı tarifi

Ballı balım tatlısı pastanelerde bal badem tatlısı adıyla da satılan nefis bir tatlı. Üzerindeki çikolatalı kreması ve bademiyle çok lezzetli bir tatlı olan ballı balım, evde de kolayca yapılabilir. Hem çikolatalı hem de şerbetli bir tatlı olan ballı balım tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık

Bulamak için:

  • İrmik

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

  • 50 gram bitter çikolata
  • 5 yemek kaşığı krema
  • Badem

Ballı balım tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırıp pişirin.

Kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatın ve kenara alın.

Hamur malzemelerini fındık hariç derin bir kasede karıştırıp yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Son olarak dövülmüş fındığı da ekleyip harmanlayın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarladıktan sonra irmiğe bulayın ve fırın tepsisine dizin.

Fırını 170 derecede ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin.

25 dakika pişirdiğiniz tatlıyı fırından alıp birkaç dakika soğuttuktan sonra üzerine şerbeti dökün.

Ayrı bir yerde kremayı ısıtıp çikolatayı içine ekleyin.

Çikolatayı kremada ısıtıp tatlıların üzerine azar azar dökün.

Son olarak bademleri de çikolatalı kremanın üzerine yerleştirip tatlınızı servis edin. Afiyet olsun…