Son Güncelleme:
Balkabaklı pilav tarifi
Farklı lezzetler denemek isteyenler için bambaşka bir tarif.
Yapımı için malzemeler
- 2 dilim bal kabağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Balkabaklı pilav tarifi Nasıl yapılır?
Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Kabağı temizleyip, yıkayın ve küp şeklinde doğrayıp tencereye koyun. 2 bardak su ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Tereyağını eritin. Suyu süzülmüş pirinci koyup kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış kabak, 3 bardak sıcak su ve tuz koyun. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp, pilavı havalandırın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.