Balkabaklı cevizli tart tarifi
MEtabolizmaya ve sağlığa faydalı balkabağından yapılan bu muhteşem tart tarifi özel günlerde sevdiklerinize ikram etmek için iyi bir alternatif olabilir. Pratik hazırlık aşamaları ve malzemeleriyle yapmaktan zevk alacağınız balkabaklı cevizli tart tarifi ayrıntılarıyla hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
Bal kabağı püresi için:
- Yarım rondodan geçirilmiş bal kabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 150 gram soğuk tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Balkabaklı cevizli tart tarifi Nasıl yapılır?
Balkabağını pişirdikten sonrada rondada püre haline getirin.
Tavaya balkabağı ve toz şekeri alın, suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru için derin bir kaba unu alın.
Üzerine oda sıcaklığında tereyağı ekleyin ve unla tereyağını iyice yedirin.
Üzerine pudra şekeri ve yumurta, vanilya ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hazırladığınız hamuru streçe sararak 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
Daha sonra hamuru iki yağlı kağıt arasında alarak merdane ile açın.
Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
Tartın tabanına çatal ile delikler açın.
Üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine fasulye nohut gibi ağırlıklar koyun.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika bu şekilde pişirin.
Sonrasında fırından çıkarıp ağırlıkları alın.
Tartın üzerine dövülmüş cevizleri bal kabağı püresi ile karıştırıp tekrar fırına verin. 20-25 dk pişirin.
Soğuduktan sonra ters çevirerek tart kalıbından çıkarın.
Üzerini tekrar ceviz parçalarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...