GeriEt Yemeği Tarifleri Bakla tavası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bakla tavası tarifi

Bakla tavası tarifi

Antep mutfağının ünü Türkiye sınırlarını dahi aştı, bunu hepimiz biliyoruz. Bir de Antep mutfağının güzeli bakla tavası vardır ki tadından yenmez. Yalnız bakla tavasını bakla favasıyla karıştırmamak gerek. Taze baklayla yapabileceğiniz en iyi lezzetli biri olan bakla tavasının nasıl yapıldığını gelin siz de deneyin…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram parça kuzu eti
  • 60 gram taze bakla
  • 1 soğan
  • 5 tane taze sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Bakla tavası tarifi Nasıl yapılır?

Baklaları ayıklayıp 3 parçaya bölün ve 10 dakika boyunca haşlayın.

Sarımsakları ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın.

Eti sadeyağda suyunu çekinceye kadar kavurun.

Soğanı, etlerin üzerine ilave ederek, kavurmaya devam edin.

Üzerine haşlanmış baklayı da ekleyip biraz daha kavurun.

Bu karışımların üzerine domates ve biber salçası koyup karıştırın.

Son olarak doğranmış sarımsak ve tuz ilave edip pişirin.

Bakla ve sarımsaklar yumuşayıncaya kadar 50 dakika pişirin.

Pişen yemeğin üzerine karabiber serpip dinlendirin. Bakla tavanız servise hazır…