GeriTavuk Yemeği Tarifleri Badem soslu tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Badem soslu tavuk tarifi

Badem soslu tavuk tarifi

Farklı tatlar denemek isteyenler için, badem soslu tavuk tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4-6 adet tavuk göğsü
  • 2-3 yemek kaşığı soya sosu
Terbiye için:
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Sos için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş badem
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Badem soslu tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Önce tavuk göğüslerini terbiye etmek için, geniş bir kabın içine sos malzemelerini koyup karıştırın. Sonra da etlerinizi bu sosa iyice bulayıp, aynı kabın içinde en az 1 saat bekletin. İsterseniz bir gece önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletin.

Geniş bir tavayı orta ısıdaki ateşin üzerine oturtun ve soslu etlerinizi, hiç yağ koymadığınız kızgın tavada önlü arkalı 5'er dakika kızartın.

Kızaran etleri bir tabağa aldıktan sonra, aynı tavaya katı yağ koyup eritin. Hemen içine unu ekleyip, bir tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın. Yaklaşık 2-3 dakika sonra kavrulan unun rengi sararmaya başladığında sütü azar azar döküp yine sürekli karıştırın. Hemen çekilmiş bademi, tuz ve diğer baharatları da ekleyin ama sürekli karıştırarak, sosu pişirmeye devam edin. Sos kaynayıp, muhallebi kıvamına gelince bir kenarda bekleyen kızarmış etleri de tekrar sosun içine yerleştirin. Bu şeklide, orta ısılı ateşte 5 dakika daha pişirip, ocaktan alın.

Servis tabağına sıcak olarak yerleştirip, yanında pilav, makarna ya da haşlanmış sebze ile beraber ikram edin.