GeriMeze Tarifleri Babagannuş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Babagannuş tarifi

Babagannuş tarifi

Patlıcan, pek çok yemekte kullanılır. Kebabı da yemeği de ayrı bir güzel olur. Tabii, kullanıldığı mezeleri de atlamamak gerek. Babagannuş da onlardan biri... Közlenmiş sebzelerin en güzel hali olan bu meze, sofralarınızın baş tacı olacak. Dilerseniz salata olarak da tüketebileceğiniz babagannuş için hazırsanız, sizi mutfağa alalım. Şimdiden afiyet olsun...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz

Babagannuş tarifi Nasıl yapılır?

Domates, patlıcan ve biberleri közleyin.

Közledikten sonra kabuklarını soyun.

Ardından patlıcanları doğrayın.

Domates ve biberleri de küp küp doğrayın.

Sarımsakların kabuklarını soyup ezin.

Zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini karıştırın.

Hazırladığınız bütün malzemelerin bir kasede karıştırıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...