GeriAtıştırmalık Tarifleri Ayvalık tostu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayvalık tostu tarifi

Ayvalık tostu tarifi

Tost denince akan sular duruyor biliyoruz. Hele ki içi dopdolu, 10 kaplan gücünde bir Ayvalık tostu herkesin gözlerinden kalpler çıkmasına neden oluyor. Peki nefis Ayvalık tostunu evde kendi seçtiğiniz malzemelerle yapıp, gönül rahatlığıyla yemeye ne dersiniz? İşte minik püf noktalarıyla nefis bir Ayvalık tostu tarifi…

  • Izgarada
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 dilim Ayvalık tostu ekmeği (dilerseniz başka bir ekmek de kullanabilirsiniz)
  • 8 dilim kaşar
  • 6 adet kokteyl sosis
  • 8 dilim sucuk
  • 1 adet domates
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı Rus salatası

Ayvalık tostu tarifi Nasıl yapılır?

Sosis, salam ve turşuları ince uzun çubuklar halinde doğrayın.

Sucukları yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Kaşar peynirini ve domatesi de dilimleyip bir kenara alın.

Sosis, salam ve sucukları tavada zeytinyağında çevirerek pişirin. 

Ekmekleri tost makinenize yerleştirip hafifçe bastırarak üzerinde çizgilerin oluşmasını sağlayın.

Ekmeklerin 2 tanesinin üzerine ikişer dilim kaşarı, tava pişirdiğiniz et ürünlerini ve turşuları dengeli bir biçimde yerleştirin.

Domates dilimlerini ve Rus salatasını da ekmeklere bölüştürün.

En üste yeniden ikişer dilim kaşar peyniri koyup kalan ekmekleri üzerine kapatın.

Tost makinenizin kapağını kapatıp iyice bastırarak kaşarlar eriyene kadar pişirin. Ayvalık tostunuz hazır!