GeriPilav Tarifleri Ayvalı pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayvalı pilav tarifi

Ayvalı pilav tarifi

Bambaşka bir lezzet olan ayvalı pilav sofralarınızda yer edinecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ayvalı pilav tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Ayvaları küp şeklinde doğrayıp kararmaması için limon suyunda bekletin.

Tencerede tereyağını eritin, pirinç ve ayvaları koyup 10 dakika kavurun. Pirinçler berraklaşınca tuz ve 2 bardak sıcak su koyun. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.