GeriKahvaltılık Tarifleri Ayva reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayva reçeli tarifi

Ayva reçeli tarifi

Reçeller, kahvaltıların en güzel tamamlayıcılarından. Çekirdeğinin verdiği kırmızı rengi ve kendine özgü aromasıyla ayva reçeli de vazgeçilmezleriniz arasına girecek. Ayrıca, tatlılarınıza sos olarak da ekleyebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram ayva
  • 1 kilogram toz şeker
  • 3 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın

Ayva reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Ayvaları yıkayıp küp küp doğrayın.

Çekirdeklerini de kenara ayırın.

Daha sonra ayvaları tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Yumuşayana kadar kaynatın.

Ayvalar yumuşayınca üzerine şekeri, ayva çekirdeklerini ve limon suyunu ilave edin.

Reçeliniz koyu bir kıvama ulaşınca çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyip kaynayınca ocaktan alın.

Afiyet olsun...