Ay çöreği tarifi (Kakaolu)
Hamur işi tariflerinin en sevilenlerinden kakaolu pastane usülü ay çöreği tarifi karşınızda! Puf puf ay çöreği nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte sevdiklerinizle size beş çayında eşlik edebilecek ay çöreği tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 adet damla sakızı
- 1 paket maya
- 125 gram tereyağı
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 1 adet yumurtanın akı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı Antep fıstığı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı meyve şekerlemesi
- 2 çorba kasığı kakao
- 3-4 adet portakal kabuğu şekerlemesi
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım kahve fincanı süt
- 1,5 su bardağı kakaolu kek
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı file badem
Ay çöreği tarifi (Kakaolu) Nasıl yapılır?
Hamur için yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, süt, toz şeker, mahlep, damla sakızı ve instant mayayı koyup karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun.
Yoğurma kabının ağzını hamurun mayalanması için kapatın ve 3-4 saat dinlendirin.
İç malzeme için ufalanmış kek, yumurta akı, süt, ceviz, damla çikolata, Antep fıstığı, kakao, toz şeker, granül meyve şekerlemesi, tarçın ve portakal kabuğu şekerlemesini derin bir kapta karıştırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde ince olacak şekilde açıp bir ucuna 1 tatlı kaşığı dolusu iç harç koyun.
Önce rulo yapın, daha sonra ay şekli verip yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık ve file badem serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...