GeriSalata Tarifleri Avokadolu piliçli caprese salata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Avokadolu piliçli caprese salata tarifi

Avokadolu piliçli caprese salata tarifi

Hem hafif hem de kuvvetli bir şeyler istiyorsanız size bu sıcaklara özel muhteşem bir tarif veriyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı taze mozzarella topları
  • 1 doğranmış avokado
  • 3-4 fincan taze salata yeşilliği
  • Yarım su bardağı yarı dondurulmuş domates
  • 1/4 fincan taze kıyılmış fesleğen
Balsamik sos için:
  • 1 kıyılmış sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1/4 su bardağı balsamik sirke
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Avokadolu piliçli caprese salata tarifi Nasıl yapılır?

 

Küçük bir kapta sarımsak, kuru fesleğen, dijon hardalı, limon suyu, balzamik sirke, tuz ve biberi karıştırın. Yavaşça zeytinyağını ekleyin, yağ ve sirke ayrımına gelene kadar çırpın ve kenara koyun.

Tavayı orta derecede ısıtın. Izgaraya terbiyeli tavuk göğüslerini dizin ve pembeleşinceye kadar 5-6 dakika pişirin.

Baharat karışımı, avokado, kiraz domatesler, taze fesleğen, taze mozzarella topları ve dilimlenmiş ızgara tavuğu üç küçük salata kâsesine bölüştürün. Balzamik sos ile servis yapın.