GeriBalık Tarifleri Asma yaprağında barbun tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Asma yaprağında barbun tarifi

Asma yaprağında barbun tarifi

Ege’nin pembe incisi barbun, hem fırında hem de tavada kızartıldığında çok lezzetli oluyor. Lezzetli eti ya çıtırlığıyla yiyenlerin bayılacağı barbun balığına farklı bir dokunuş yapmak ister misiniz? Eğer değişikliklere açıksanız, asma yaprağına sarılı barbunu da mutlaka denemelisiniz. Peki asma yaprağına sarılı barbun nasıl yapılır? İşte tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram ayıklanmış barbun
  • 150 gram salamura asma yaprağı
  • Limon dilimleri
  • Tuz
  • Toz karabiber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Asma yaprağında barbun tarifi Nasıl yapılır?

Ayıklanmış barbunları dikkatlice yıkayıp kurulayın.

Balıkların üzerine tuz ve toz karabiber serpin.

Ardından balıkları asma yaprağına sarın.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye, balıkları serin.

Ardından limonları ince ince dilimleyin.

Balıkların üzerlerine de limon dilimlerini dizin ve zeytinyağı gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.