Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Aside tarifi
Aside, Anadolu’nun birçok şehrinin mutfağında karşımıza çıkabilen bir tatlı, bu tarifimiz de Nevşehir mutfağına ait. Bir nevi akışkan un helvası diyebileceğimiz asidenin en önemli özelliği lezzetini pekmezden alması. Bizi tarifimizde pekmeze ek olarak şeker de bulunuyor ama siz isterseniz hiç şeker koymadan doğrudan pekmezle aside yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı pekmez
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı su
Aside tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını bir tavada eritip unu ilave edin.
Pembeleşene kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak kavurun.
Şeker, pekmez ve suyu bir kasede karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kavrulmuş una ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
Tahin kıvamına gelen tatlıyı bir kaseye aktarın.
Üzerine dövülmüş ceviz serpip ılık servis edin. Afiyet olsun…