GeriÇorba Tarifleri Aşçıbaşının çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Aşçıbaşının çorbası tarifi

Aşçıbaşının çorbası tarifi

Tavuk, mercimek ve şehriyeyle yapılan enfes bir çorba tarifimiz var. Oldukça doyurucu ve lezzetli olan bu çorba, özellikle kış günleri için menünüzde mutlaka bulunması gerekenlerden. İşte hem kıvamını hem de lezzetini çok beğeneceğiniz aşçıbaşının çorbası tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Aşçıbaşının çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları 6 su bardağı suda haşlayın.

Suyunu bir kenara alıp etini de bir çatal yardımıyla didikleyin.

Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede kızdırdığınız yağda kavurmaya başlayın.

Soğanlar yumuşayınca unu ekleyip pembeleşene kadar kavurmayı sürdürün.

Ardından salçaları da ilave edin.

Bu esnada mercimekleri yıkayıp tencereye ekleyin.

2 dakika kadar çevirdikten sonra tavuk suyu ve tuzu da ilave edip kapağını kapatın.

Şehriyeleri başka bir tencerede 1 çay bardağı suda haşlayın.

Domatesleri küp küp, maydanozları ince ince doğrayın.

Mercimekler pişince pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar el blender’ıyla ezin.

Şehriye, maydanoz, domates ve baharatları da tencereye ekleyip bir taşım daha kaynatın.

Çorbanız hazır, afiyet olsun...