GeriHamur İşi Tarifleri Arnavut böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arnavut böreği tarifi

Arnavut böreği tarifi

Balkan mutfağına özgü damak çatlatan Arnavut böreği hanımların maharetlerini sergilediği harika bir hamur işi olarak çok beğeniliyor. Gerçek Arnavut böreği el açması oluyor ve iç harcı ıspanaklı ya da pırasalı olarak hazırlanabiliyor. Sizlere bu tarifimizde pırasalı Arnavut böreği nasıl yapılır detaylarını paylaşacağız. İşte El açması Arnavut böreği tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Aralarına sürmek için;

  • Tereyağ ve sıvı yağ

İç harcı için;

  • 5 adet pırasa
  • 4 kaşık yoğurt
  • Dilediğiniz baharatlar

Arnavut böreği tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle pırasaları doğrayıp suda bırakın.

Ardından pırasaları iyice yıkayıp süzün ve bir tencerede yağda kavuruyoruz.

Soğuyunca yoğurdu ekleyin.

Hamuru için unu, tuzu ve suyu ekleyip yoğurun

Yarım saat üzerini streçleyip dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlendikten sonra 29 bezeye ayırın.

Bezeleri tek tek açıp azar azar yağlayıp üst üste koyun.

Ters çevirip diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.

Tekrar yağlayıp önce tabak büyüklüğünde açın.

Sonra tepsi büyüklüğünde oklavayla açın ve yağladığınız tepsiye koyun.

Tepsinin biraz kenarlarına yerleştirin.

Sonra pırasalı iç harcından paylaştırın.

Diğer açtığınız bezeleri tepsi büyüklüğünde oklavayla açın ve üzerine kapatın.

Hamurun kenarlarını kıvırıp önceden ısıttığınız 240 derece fırında alt ve üstü pişene kadar bekletin.

Piştikten sonra altına ve üstüne biraz su serpin ve temiz bir bezle örtün.

Afiyet olsun.