GeriEt Yemeği Tarifleri Ardahan köftesi (Yarpuzlu köfte) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ardahan köftesi (Yarpuzlu köfte) tarifi

Ardahan köftesi (Yarpuzlu köfte) tarifi

Ardahan'ın yöresel lezzetlerinden yarpuzlu köfte, diğer adıyla Ardahan köftesi olarak biliniyor. Malzemelerinden biri olan yarpuz otundan adını alan yarpuzlu köfte, ayrıca noyut, bulgur ve yarpuzun özel karışımından oluşuyor. Peki, Adıyaman köftesi yarpuzlu köfte nasıl yapılır? İşte Adıyaman köftesi tatifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 2 demet yarpuz
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Köftesi için;

  • 250 gram çiğ köftelik kıyma
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Ardahan köftesi (Yarpuzlu köfte) tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle kuşbaşı etinizi düdüklüye koyun.

Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp düdüklü tencerece suyunu çekene kadar pişirin.

Suyu tamamen çekince üzerine 3 su bardağı kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kapağını kapatın.

Havası çıkınca 15-20 dakika içerisinde yumuşayacaklardır.

Bir gün önceden suda beklettiğiniz nohutların suyunu süzün ve 15 dakika tencerede haşlayın.

Diğer yandan köfteleri hazırlayın.

Köfte harcı için gerekli tüm malzemeleri güzelce yoğurun.

Daha sonra minik köfteler yapıp tepsiye alın.

Düdüklüdeki eti süzün ve tencereye alın.

Üzerine sıvı yağ gezdirip 3-4 dakika kavurun.

Sonrasında salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.

Haşladığınız et suyundan süzüp üzerine dökün.

Nohutu ve köfteleri de kaynayan çorbaya ilave edin.

Köfteler pişince küçük küçük doğradığınız yarpuzları atıp bir taşım kaynatın.

Afiyet olsun...