Arabaşı çorbası tarifi
Arabaşı çorbasıi İç Anadolu mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Özel hazırlanan hamuru ile servis edilen bu çorba farklı yörelerde ufak değişikliklerle hazırlanıyor. Tercihe göre hamursuz olarak da tüketilebilir. Peki arabaşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte arabaşı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Çorbası için:
- 2 adet tavuk göğüs eti
- 2 çay kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 20 gram tereyağı
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nane
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 7 su bardağı su
Arabaşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak hamuru için 5 su bardağı suyu ve tuzu tencereye alıp kaynatın.
Daha sonra tencereye 2 su bardağı soğuk su ve 1 su bardağı un ilave edin.
Topaklanmaması için kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Hamur istediğiniz kıvama gelince hafifçe ıslattığınız bir tepsiye dökün.
Bir süre oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.
Servis ederken de baklava şeklinde dilimleyin.
Çorba için de salçayı tencerede suyla karıştırın.
Ardından tavuk, pul biber ve tuzu ilave edin.
Tavuk yumuşayana kadar pişirin tavuklar pişince küçük parçalar halinde didikleyin.
Tereyağını eritip içine biraz un ilave edin.
Salça ve pul biber de ilave edip birkaç dakika kadar kavurun.
Didiklediğiniz tavukları çorbanıza ekleyin ve birkaç dakika kadar daha pişirin.
Çorbayı kaselere alıp üzerine nane ve limon suyu ekleyin.
Çorbayı sıcak hamuru soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun...