Arabaşı çorbası tarifi
Orta Anadolu’da kış gelip havalar soğuduğunda akla gelen yemeklerin başında arabaşı çorbası yer alır. Çiğnenmeden yutulan hamuru ve bol etli suyuyla çok doyurucu ve şifa deposu bir çorba olan arabaşı, Konya, Karaman, Kayseri, Yozgat gibi birçok şehrimizin mutfağında önemli bir konumdadır. Peki arabaşı çorbası nasıl yapılır? İşte cevabı…
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 7 su bardağı su
Çorbası için:
- 2 adet tavuk göğüs eti
- 2 çay kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 20 gram tereyağı
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nane
Arabaşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Arabaşının hamuru için 5 su bardağı suyu 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencerede kaynatın.
İçine 1 su bardağı un ve 2 su bardağı soğuk su ekleyin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Koyulaşan hamuru hafifçe ıslattığınız bir cam tepsiye dökün.
Bir süre oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.
Yiyeceğiniz zaman baklava şeklinde dilimleyin.
Çorbanın kendisi için 1 çay kaşığı salçayı tencerede sulandırın.
Tavukları, pul biberi ve tuzu ekleyip tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
Pişen tavukları parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.
Tereyağını eritip içine biraz un ilave edin.
Salça ve pul biber de ekleyip 3 dakika kadar kavurun.
Bu karışımı tavuklara ilave edin ve çorbanın içinde eritin. 5 dakika daha pişirin.
Çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine nane serpin ve limon suyu sıkın.
Servis ederken çorba sıcak hamur soğuk olmalıdır.