GeriEt Yemeği Tarifleri Antalya yörük kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antalya yörük kebabı tarifi

Antalya yörük kebabı tarifi

Antalya yöresel lezzetleri arasında yer alan yörük kebabı, erişteyle hazırlanıyor. Evde de sevdiklerinize kısa sürede hazırlayabileceğiniz Antalya yörük kebabı doyurucu olduğu kadar besini bol bir tarif. Peki, yörük kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Antalya yörük kebabı tarifi ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et (kuzu veya oğlak)
  • 500 gram arpacık soğan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 250 gram taze fasulye
  • 2 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Antalya yörük kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları soyup kenara alın.

Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırıp etleri ve soğanları ilave edin.

Etler sularını salıp çekene kadar kavurduktan sonra soğanları tencereden alın.

Etlere 1 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Bu esnada havuç, kabak ve patatesleri soyup küp küp doğrayın.

Fasulyeleri ayıklayın.

Etlerin pişmesine yakın sebzeleri ve arpacık soğanları yeniden tencereye ekleyin.

1 su bardağı daha sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

Sebzeler de pişince erişteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Dilerseniz yemeğinize haşlanmış bezelye ile kekik, kimyon, defne yaprağı, tane karabiber gibi baharatlar da ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun…