Anne keki tarifi
Vazgeçilmez nefis bir lezzet anne keki...
Yapımı için malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı kadar ceviz içi
Anne keki tarifi Nasıl yapılır?
Karıştırma kabında yumurtaları köpürünceye kadar çırpın. Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesi, sıvı yağ, süt ve yoğurdu ilave edip çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu katıp pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar çırpın. Unlanmış iri parçalar halindeki cevizi ekleyip kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış kare büyük cam tepsiye veya yuvarlak kelepçeli kalıba kek harcını dökün. 180 derecelik fırında kekin üzeri kızarıp içi çekinceye kadar pişirin. 40-45 dakika civarında pişirin.
Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarın.