Ankara tava tarifi
Kuzu incikle yapılan şahane bir et yemeği...
Yapımı için malzemeler
- 5-6 adet kuzu incik
- 500 gram arpa şehriye
- 1 litre soğuk su
- 50 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- 7-8 diş kabuklu sarımsak
- 1 tatlı kaşığı reyhan/fesleğen
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı kimyon
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay kaşığı limon rendesi
- 3-4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ankara tava tarifi Nasıl yapılır?
Kuzu incikleri bir gece önceden tencereye koyun, sos malzemesini üzerine ilave edin, karıştırın. Kapağını kapatarak marine olması için bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün aynı tencere içinde çok kısık ateşte ara ara çevrerek lokum gibi olana kadar 3-4 saat pişirin. Eğer su bırakırsa bu suyu da çektirin.
Kırmızı biberleri ve domatesi küp küp kesin. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırın. Arpa şehriye ilave edin ve kısık ateşte rengi pembeleşene kadar kavurun. Kırmızı biber ilave edin, birlikte 5 dakika daha kavurun. Domates ve suyu ilave edin. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynar kaynamaz kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Şehriye pilavını geniş bir fırın kabına alın. Pişmiş kemikli incikleri de piştiği et tenceresinin dibindeki sosu ile birlikte içine ya da üzerine yerleştirin. Kabuklu diş sarımsakları üzerine serpiştirin. İncikli pilavı folyo ile kapatarak 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 20-30 dakika kadar pişirin.