Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Aloo tikki tarifi
Geleneksel Hint mutfağının vejetaryen yemeklerinden olan aloo tikki besleyici sebzelerden oluşan bir köfte aslında. Halk arasında patates köftesi olarak da bilinen aloo tikki, düşük kalorili olduğu için diyet yapanların da menülerine ekleyebilecekleri bir yemek. Sizler için aloo tikki’nin nasıl yapıldığını araştırdık. İşte bu pratik ve lezzetli yemeğin malzemeleri ve tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- Yarım çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı garam masala
- Bir tutam kırmızı biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Aloo tikki tarifi Nasıl yapılır?
Patatesleri ve havuçları önceden haşlayıp soğutun.
Ardından bir kaba alıp iyice ezin.
Bütün baharatları sebzelere ekleyin ve iyice yoğurun.
Kıvama gelen karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Kızarmış köfteleri sıcak servis edin. Afiyet olsun.