GeriHamur İşi Tarifleri Alman simidi (pretzel) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alman simidi (pretzel) tarifi

Alman simidi (pretzel) tarifi

Brezel, brezn, breze veya Alman simidi olarak da bilinen pretzel enfes bir gevrek. Dışı çıtır içi yumuşacık olan bu ekmeklerin tadını kraker tadından ayırt edemeyeceksiniz. Pekmezli hamuruyla göz önüne çıkan bu enfes ekmeği denemek isterseniz, leziz pretzel tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

        Hamuru İçin:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Haşlamak için:

  • 5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı karbonat
  • Yarım çay bardağı deniz tuzu

Alman simidi (pretzel) tarifi Nasıl yapılır?

Kuru mayayı küçük bir kabın içine alın. 1,5 su bardağı ılık suyu küçük kabın içine ilave edin.

Mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekleyin.

Unu derin bir kabın içine eleyin. Unun içine oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.

Aktive olan mayayı ve pekmezi de derin karıştırma kabının içine ilave edip güzelce karıştırın.

Tamamen pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz hamuru 60 gramlık bezelere bölüp dinlendirin.

Haşlama için kullanacağınızı karışımı hazırlayın.

Su, karbonat ve deniz tuzunu bir tencerede kaynatın. Kaynayan suyun içine tuz ve pekmezi ilave edin.

Mayalanan hamurların boyları eşit olacak şekilde elinizle yuvarlayın.

Eşit boylara ayırdığınız hamurlardan birini alın. İki ucundan ortaya doğru yuvarlayın.

Şekillendirdiğiniz hamurları 10 dakika daha dinlendirin ve haşlama karışımının içinde 2 dakika kadar haşlayın.

Hafifçe haşladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Haşlanmış hamurların üzerine kaya tuzu serpin.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.