GeriEt Yemeği Tarifleri Alinazik kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alinazik kebabı tarifi

Alinazik kebabı tarifi

Patlıcan, et ve yoğurdun en güzel buluşması olan Alinazik kebabı, Gaziantep mutfağının en meşhur lezzetlerinden. Özel günlerinizde masanıza çok yakışacak bu nefis yemeği çok seveceğinize eminiz. Üstelik evinizde de kolayca yapabilirsiniz. İşte karşınızda favorilerinizden biri haline gelecek Alinazik kebabı tarifi... Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pul biberi
  • Karabiber
  • Tuz

Alinazik kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.

Çatalla ezdikten sonra tuz ilave edin ve geniş bir tabağa alın.

Soğan ve biberi ince ince doğrayıp tavaya alın.

Sıvı yağ ve rendelenmiş sarımsağı da ekleyip birkaç dakika soteleyin.

Ardından kıymayı ekleyin ve rengi değişene kadar pişirin.

Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin.

En son tuz ve baharatları da ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirin.

Yoğurt, rendelenmiş 1 diş sarımsak ve tuzu bir kasede karıştırın.

Patlıcanları da yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın.

Tereyağını bir tavada ısıtın ve biraz pul biber ekleyip kızdırın.

Yoğurtlu patlıcan karışımınızı servis tabağına alın.

Kıymalı harcı da üzerine yayın.

Tereyağlı pul biberli sos ekleyip servis edin.

Afiyet olsun...