Alaşehir kapaması tarifi
Alaşehir kapaması, Manisa’nın en özel lezzetlerinden biri. Bir çeşit mantı diyebileceğimiz Alaşehir kapaması yoğurt sosu ya da et suyuyla servis ediliyor. Özelliği yağda kızarması olan Alaşehir kapaması için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
İç harcı için:
- 500 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Hamuru için:
- 500 gram un
- Tuz
Kızartmak için:
- 150 gram tereyağı
- 150 gram sıvı yağ
- 150 gram kuyruk yağı
Servis için:
- Et suyu
- Sarımsaklı yoğurt
- Kıyılmış maydanoz
Alaşehir kapaması tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları ve maydanozları çok ince doğrayın.
Kıymaya ilave edin.
Karabiberi de ekleyip yoğurun.
Diğer yanda un ve tuzu karıştırın.
Azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru iki bezeye ayırıp bezeler çok ince açın.
Yufkanın üzerine 6-7 santimetre aralıklarla ceviz büyüklüğünde kıymalı harç koyun.
Aralarını kesip üç ucunu bohça biçiminde dördüncü ucu da üzerine gelecek şekilde katlayın.
Bir tepsiyi tereyağıyla yağlayıp kapamaları katlı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
Tereyağı, kuyruk yağı ve sıvı yağı karıştırıp kızdırın.
Kapamaların üzerine dökün.
Rengi pembeleşene kadar kızarttığınız kapamaları kevgirle alıp kağıt havlunun üzerinde yağını süzdürün.
Üzerine et suyu ya da sarımsaklı yoğurt dökün.
İnce kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun…