GeriKahvaltılık Tarifleri Ahududu reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ahududu reçeli tarifi

Ahududu reçeli tarifi

Ahududu hafif ekşimsi lezzetiyle reçel yapımına çok uygun bir meyve. Rengiyle kokusuyla kahvaltı sofralarına en çok yakışan reçellerden biri olan ahududu reçelini siz de denemek isterseniz tek ihtiyacınız olan tarif bu. Nefis kahvaltılarda keyifle yemeniz dileğiyle ahududu reçeli tarifimiz karşınızda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ahududu
  • 1 kilogram toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım limonun suyu

Ahududu reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Ahududuları ayıklayıp iyice yıkayın ve kurulayın.

Bir kat meyve bir kat şeker şeklinde tencereye yerleştirin.

Kapağını kapatıp ertesi güne kadar bu şekilde dinlendirin. Bu esnada meyvelerin suyu ve lezzeti açığa çıkacak.

Pişirme aşamasında tencereyi ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştırın.

İçine tereyağını ilave edip orta ateşte kıvam alana kadar pişirin ve 30-35 dakika kadar kaynatın.

Pişen reçele limon suyunu ilave edin.

Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Hafif ılınınca kavanozlara bölüştürün, kapağını kapatın ve ters çevirip soğumaya bırakın.

Reçelinizi uzun ömürlü olması için ışık almayan bir yerde saklayın.