GeriMeze Tarifleri Acılı ezme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı ezme tarifi

Acılı ezme tarifi

Acılı ezme, özellikle kebapların en güzel eşlikçisi. Acılı ezmeyi hazırlarken malzemeleri ince doğramaya dikkat etmelisiniz. Dilerseniz ceviz de ekleyebileceğiniz bu lezzeti ister kahvaltıda isterseniz de akşam yemeğinde ikram edebilirsiniz. Denemek isteyenler için acılı ezme tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı isot
  • Tuz

Acılı ezme tarifi Nasıl yapılır?

Biberleri ikiye bölüp çekirdekleri temizleyin. Daha sonra ince ince doğrayın.

Domatesleri de soyup küçük küçük doğrayın.

Soğan ve maydanozu da ince ince doğrayın.

Sarımsakları rendeleyin.

Salça, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini bir kasede karıştırın.

Hazırladığını tüm malzemeyi bir kaba alın ve üzerine salçalı karışımı, nane, isot, kırmızı biber ve tuzu da ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun...