GeriEt Yemeği Tarifleri Acem köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acem köftesi tarifi

Acem köftesi tarifi

Acem köftesi Van mutfağına özgü bir lezzet. Yapılışı size yabancı gelmeyebilir çünkü Türkiye'nin dört bir yanında yapılan klasik sulu köfteye fazlasıyla benziyor. Tek başına da doyurucu özelliğe sahip Acem köftesini hemen denemelisiniz. İşte Acem köftesinin malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 1 kiloya yakın küçük boy patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 çay kaşığı kekik veya zeytirun
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • İnce kıyılmış maydanoz

 

Acem köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Kıymayı geniş bir kaba alın.

Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve pirinç, rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı kekik veya zeytirun, tuz ve karabiber ekleyerek hepsi özleşene kadar yoğurun. (Ne kadar uzun yoğrulursa o kadar iyi olur.)

Kıyma harcından küçük parçalar alıp yuvarlayın. (Köfteler patateslerin büyüklüğünde olmalı.)

Tencereye sıvı yağ ve salça ekleyip biraz kavurun ve 5-6 bardak su ilave edin.

Karabiber, 1 çay kaşığı zeytirun veya kekik ve tuz ekleyin.

Patatesleri ve köfteleri ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Köftelerin fazla dağılmaması için fazla karıştırmayın.

Yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun...