GeriEt Yemeği Tarifleri Abdigör köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Abdigör köftesi tarifi

Abdigör köftesi tarifi

Ağrı mutfağının tescilli lezzeti Abdigör köftesi, özellikle ramazan sofralarında sunulur. Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak da bilinen bu enfes yemeğin yapımız biraz zahmetli ama herkesin zevkle tüketeceğinden emin olun. Abdigör köftesini tarif listenize eklemek isterseniz, işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram dana bonfile
  • 500 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kilogram baldo pirinç
  • Tuz

Garnitür için:

  • 2 adet patlıcan
  • 250 gram sivri biber
  • 1 kilogram domates

Abdigör köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Bonfileleri, 25 dakika boyunca sinir ve yağlarından ayrılacak şekilde dövün.

Ardından 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip 25 dakika daha dövün. (Evde uğraşmak istemezseniz kasaba da dövdürebilirsiniz.)

Dövme işleminden sonra macun kıvamına gelen ete, ince kıyılmış soğan, karabiber, toz biber, yumurta ve un ekleyip yoğurun.

Diğer tarafta, geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su koyun ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

Köfte harcınızdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve kaynayan suya atın.

Tencerenin kapağını kapatıp , 20-25 dakika yüksek ateşte pişirin.

Köfteler pişince suyunu süzün.

Tencerede 150 gram tereyağını eritin. Üzerine pirinç ve su ekleyin.

2 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek pişmeye bırakın.

Diğer taraftan da domatesin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayıp 50 gram tereyağında sote edin.

Pilav demlenince tabaklara paylaştırın.

Köfteleri de tereyağında kavurun.

Pilavın ortasını açıp köfteleri yerleştirin.

Üzerine domates sosu gezdirin.

Garnitürle süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...