3 kaşık tatlısı tarifi
Sevilen Boşnak tatlısı trileçeye benzer alternatif bir sütlü tatlı tarifi olan 3 kaşık tatlısı adını malzemelerinin ölçüsünden alıyor. Hemen her malzemesinden 3’er ölçü kullanılan 3 kaşık tatlısı tarifini denemek isteyeler için, malzemeleri ve yapım aşamaları ile 3 kaşık tatlısı hemen aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
3 kaşık tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabına alın.
Şeker tamamen eriyene, yumurtalar iyice köpürene kadar çırpın.
Daha sonra kabın içine önce sıvı yağı ve sütü daha sonra sırasıyla irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin.
Karışımı yağlanmış ısıya dayanıklı bir cam kabın içine döküp yayın.
Karışımınızın kıvamı kek hamurundan biraz daha akışkan olacaktır.
Önceden 160 derece ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tatlınız piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin.
Bu arada şerbetini hazırlayın.
Başka bir kapta süt ve şekeri güzelce karıştırın.
Şeker tamamen eridikten sonra şerbetiniz hazır.
Ilınan tatlıyı dilimleyin.
Üzerine hazırladığınız şerbeti dökün ve oda sıcaklığına gelmesi için serin bir yere alın.
Oda sıcaklığındaki tatlınızı en az 2 saat dinlenmek üzere buzdolabına kaldırın.
Üzerine Hindistan cevizi serpiştirip hemen soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.