Astroloji kapsamında yer alan bütün burçların burcun kendine özgü olan özellikleri mevcut halde bulunmaktadır. Dünya üzerinde bulunan tüm bireyler kendi burçlarını doğum tarihlerine bakarak bulabilmektedir. 7 Eylül tarihinin hangi burca ait olduğunu, bahsedilen burcun hangi özellikleri taşıdığını, yükselenini, 7 Eylül'de hangi olayların yaşandığını ve yine bu tarihte doğan ünlülerin kimler olduğunu sizler için derledik.
#7 Eylül Hangi Burç Ve Burcu Ne?Osmanlı döneminde pek çok önemli yapı İstanbul'a kazandırılmıştır. Bunlardan bir tanesi de Kanuni Sultan Süleyman Köprüsüdür. Kanuni sultan süleyman köprüsü nerede? Mimar sinan köprüsü tarihi, hikayesi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? Tüm soruları sizler için yanıtladık.
İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal'ın projelerini ve meclis üyesi adaylarını tanıttı. "25 kayıp yıla 25 dev proje" başlığıyla düzenlenen toplantıda imar, alt yapı, ulaşım, çevre, kültür, spor ve sosyal belediyecilikle ilgili 25 proje tanıtıldı.
#GündemBu yazıda size dünyanın sekizinci harikasını tanıtmaya çalışacağım. Şu an dünyanın yedi harikasından sadece ikisi ayakta. Bu 8’inci harika ise maalesef diğerleri gibi ortada yok. Sadece yıkılmamış, kasten yakılmış. Muhteşem Süleyman’ın yaptırdığı bu muhteşem yapıtın bir kısmı şimdi yeniden inşa edilmek isteniyor.
#Dünyanın Yedi HarikasıSon günlerde aldığım bir duyuma göre, Beşiktaş Deniz Müzesi nezdinde bulunan Deniz Arşivi’nin Ankara’ya taşınması düşünülüyor. Tamamıyla isabetsiz bir karar olduğunu söylemeliyim. Gözümüz gibi bakmamız gereken bu belgeler nakliyeye dayanmaz. Arşiv bir milletin mazisinin, soyluluğunun tapusudur, dikkat etmeli.
#İlber OrtaylıKanuni Sultan Süleyman'ın kalbinin ve iç organlarının Macaristan'da nereye gömüldüğü yüzyıllardır tartışma konusu. Macar bilimadamları altın leğende gömüldüğü söylenen kalbi ararken, Zigetvar yakınlarındaki Üzüm Tepesi'nde kayıp bir Osmanlı kasabasını keşfetti. Kanuni'nin geçici mezarı olan türbeye çok yaklaşıldığı açıklandı.
#MacaristanÇEKÜL Vakfı tarafından 1998 yılında başlatılan "Sinan'a Saygı Projesi" kampsamında hazırlanan, Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserlerinin yer aldığı "Mimar Sinan Eserleri İstanbul Gezi Haritası" tamamlandı. Ön yüzünde Sinan'ın eserlerinin İstanbul şehir planı üstünde yerleri, arka yüzünde ise bu eserlere ait ayrıntılı bilgi ve fotoğraflar yer alıyor. Altı ayda hazırlanan 70 binden fazla harita bu ay Atlas Dergisi'yle birlikte veriliyor.
1566 yılında bugün (6 Eylül), Osmanlı tarihinin en uzun süre saltanatını süren, hayatı boyunca Bağdat, Tebriz, Viyana, Belgrad, Rodos deniz cengiyle Ortadoğu ve Avrupa atlasını değiştiren, Macaristan krallığının, 1526 yılı 29 Ağustos’undaki Mohaç cengiyle sonunu getiren Muhteşem Süleyman öldü.
#YAZARMacar tarihçi ve arkeologların 2013 yılında başlattığı Kanuni Sultan Süleyman'ın kayıp mezarının bulunması projesinde sona gelindi. Araştırmalar, mezarla birlikte izleri büyük oranda kaybolmuş büyük bir Osmanlı kasabasının kalıntılarının da bulunmasıyla sonuçlandı.
#Kanuni Sultan SüleymanYargı kararı ile Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa’nın torunu olduğunu tescil ettiren 62 yaşındaki Şükrü Sokullu, "Osmanlı Hanedanı’nın torunu olduğumu kanıtladım, hak ettiğim mirası alamadım" diye yakınıyor. Şükrü Sokullu, soyunu Osman Gazi’ye kadar dayandırıyor.
Adı KÜLTÜR Bakanlığı olunca, insan tabii biraz "kültür" bekliyor. Bir okurun ihbarı üzerine bakanlığın internet sitesine bir göz attım. Sadece bir madde, Kanunî Sultan Süleyman maddesi yetti... Yahu, Kanunî'nin biyografisini yazacak, şöyle asgarî ilkokul mezunu birini bulamadınız mı? Fransızca metni de Fransızca bilen birine yazdıramaz mıydınız?