Ege’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Organik ürünlere olan ilginin artmasıyla cilt bakımımızda da doğal sabunları sıklıkla tercih eder olduk. Cilt ve deri problemlerine çözüm olabilen bu sabunları günlük bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Doğal sabunlar arasında hangisini seçeceğiniz konusunda kararsızsanız uzman jürimize kulak verin. Tavsiyeler arasında katı şampuan da var, banyonuzda SPA etkisi yaratacak olan da...
#SabunNeşe Biber ve Berrin Bal Onur’un yeni kitabı ‘Zeytin Ülkesi Balıkesir’, yaşamın odağına zeytini alan bölgenin büyük-küçük üreticilerinden hasat hikâyelerini, zeytin çeşitlerini ve geleneksel üretim yöntemlerini anlatıyor. Edincik’in kıymetlisi ‘su zeytini’nden zeytinyağında fermente edilen kuru incire, son zamanların popüler zeytinyağı mevzusu polifenol miktarına, sayfalarda zeytinin her türlü mucizesine tanıklık etmek mümkün.
#Zeytinİnsanların doğal ürünlere karşı büyük bir ilgisi vardır. Özellikle yararlı olan doğal ürünler sıkça kullanılmaktadır. Zeytinyağı sabunu da bu ürünlerden birisidir. Zeytinyağı sabunu, kokusu ve çok sayıda faydası ile dikkat çekmektedir. Zeytinyağı sabunu nedir, ne işe yarar ve nasıl yapılır? Zeytinyağı sabununun yapımı hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Zeytinyağı SabunuGünümüzde cilt ve saç bakımı için çeşitli kimyasallar kullanılmaktadır. Zeytinyağı sabunu ise geçmişten günümüze doğal bakımda en çok kullanılan üründür. Zeytinyağı sabunu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Zeytinyağı sabununun saça, yüze ve cilde faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Zeytinyağı SabunuGünümüzde birbirinden farklı cilt sorunları ortaya çıkabilir. Ciltte meydana gelen bu sorunların önlenmesi için de doğru ürün kullanımına ihtiyaç vardır. Özellikle egzama çoğu kişide görülebilir. Egzama sabunu olarak ne kullanılır ve nasıl kullanılır? Egzamaya iyi gelen doğal sabunlar nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Egzama SabunuAYVALIK merkezli Köklü Zeytincilik, bölge zeytinyağının adını ve kalitesini dünyaya duyurabilmek için 84 yıldır mücadele ediyor. “Zeytincilik mesleğimiz ve geleneğimiz” diyen dördüncü kuşak temsilcilerinden Mustafa Kürlek, 8 bin metrekarelik üretim tesisinde faaliyetlerine devam ettiklerini aktardı. Kürlek, “Kapasite olarak Ayvalık’taki en büyük taş baskı zeytinyağı üretim tesisine sahibiz. 4 adet taş baskı zeytinyağı presinde geleneksel yöntemlerle taş baskı soğuk sıkım zeytinyağı üretiyoruz. Ayrıca, modern kontinü sistem zeytinyağı üretim hattıyla günde 100 ton zeytin işleyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
#İzmirZeytin ağacı, Akdeniz iklimine ait olan ve doğada doğal olarak yetişebilen bir ağaç türüdür. Kıvrımlı ve oldukça geniş bir gövde yapısına sahip olan zeytin ağacının yetiştirilmesi zahmetlidir. Peki, Zeytin ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Zeytin ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgiler nelerdir? İşte detaylar.
Antikçağdan günümüze, bir işaretparmağı gibi sonsuz maviliğin üzerinde sere serpe uzanan Datça’da bu yıl pandemi nedeniyle Badem Çiçeği Festivali düzenlenmiyor. Yine de büyülü yarımadaya gitmek, erken baharın tadını çıkarmak için neden çok: Resim, heykel, seramik, mozaik, doğa ve mitoloji... Siz hangisini tercih ederdiniz?
#DatçaElif Türkölmez, ‘Sefertasimoda’ adlı Instagram hesabındaki yazılarından derlediği ikinci kitabı ‘Her Şey Geçer’de elimizden tutup dünyayı yeniden gösteriyor. Yavaşlamak, sadeleşmek, mevsimleri dinlemek, ilkbaharın otlarını/sonbaharın ilk yağmurunu hissetmek, uzun uzun okumak, yürümek, pişirmek, hamur dinlendirmek var onun satırlarında. Türkölmez’le hayatın tüm hızına inat ‘durmayı’ ve yazdıklarıyla okuyucusunu ‘durdurmayı’ nasıl başardığını konuştuk. Sinem dönmez
#Elif TürkölmezBALIKESİR Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO), zeytin üreticileri için eğitim programı başladı. Küresel iklim değişikliklerinin giderek daha fazla hissedildiğine dikkat çeken Edremit MYO Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü öğretim görevlisi Mücahit Kıvrak, "Bilimsel araştırmalar çerçevesinde zeytin sektörünün içinde olan çiftçiler ve sektöre girmek isteyen girişimciler için bu program düzenlendi" dedi.
#Zeytin