Güzelliklere göz dikmeyin güzellikler için gelin

BU başlık benden çıktı...

Haberin Devamı


Neden mi? Hürriyet Ege’de, geçenlerde, “Her Mevsim Ayvalık” temasıyla, dolu dolu bir gurme dosyası yer aldı. Arkadaşlarımın ellerine sağlık. Usta kalemlerle Ayvalık’ın güzelliklerini yansıtan dosya Belediye Başkanı Mesut Ergin’i mutlu etmiştir. Çünkü Ergin, göreve geldiğinden beri Ayvalık’ın olumlu yönlerinin ön plana çıkması için çaba gösteriyor. Nitekim dosyada da Ayvalık’ın güzelliklerine çağırıyordu herkesi. Bu güzel dosya, Başkan Ergin’in bir dizi mücadelesini de anımsattı bana. Adeta sabrı taşmış, “Gözünü Ayvalık’ın muhteşem güzelliğine dikenlere sesleniyorum! Artık bizden uzak durun. Elinizi, kolunuzu, ayağınızı, cüzdanlarınızı, gözünüzü kentimizin üzerinden çekin” diyordu. Eski haberlerden özet derlemeye bir göz atalım:
HEVESLER KURSAKLARDA KALACAK
* Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Tabiat Derneği, Bağyüzü Mahallesi’nde taşocağı açılması ve işletilmesi amacıyla verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararının iptali için dava açmış. Balıkesir 2’nci İdare Mahkemesi de iptal kararı vermiş. Belediye Başkanı Mesut Ergin, iptal kararının, benzer girişimde bulunmak isteyenlerin hevesini kursağında bırakacağını vurgulamış.
MUTLULUK VEREN İPTAL KARARI
* Son bir yılda pirina havuzlarının patladığını, demir madeni duvarlarının yıkıldığını, hortum, orman
yangını ve 21 Mayıs’taki büyük afette yüzlerce teknenin parçalandığını anımsatmış Ergin, Kozak Bölgesi’nin en güzel yerlerinden Bağyüzü’nde taş ocağı açılması için ÇED’le ilgili iptal kararını mutlulukla karşıladıklarını bildirmiş.
ÇEVRE GÜNÜ KUTLAMA ÖZLEMİ
* Ergin’in çevrenin korunması çabaları ve söyledikleri: “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü artık ağız tadıyla kutlamak istiyoruz. Şenlikler düzenleyerek fidan dikeceğimiz, çiçek ve tohum dağıtacağımız etkinliklerin yaşanacağı bu özel günlerde, ya Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içinde yapılacak günübirlik tesislerle ilgili ihalenin iptali için yollara dökülüyoruz, ya Karakoç Deresi’nin sulak alan statüsünde kalması için mücadele ediyoruz, ya kentin üstüne bir kabus gibi çöken pirina kokusu yayan fabrikanın önünde eylem yapıyoruz ya da Karahayıt’ta mera alanlarının madencilere teslim edilmesini protesto etmek için buluşuyoruz.”
RANTÇILARI PÜSKÜRTMEK
* Ve göreve geldiğinden bu yana rantçıları püskürtmekten, gerçek hizmetleri düşünemez hale geldiğini vurgulayan Başkan Ergin’in her çevre sorunu sonrası ortak dileği ve seslenişi: “22 adası/ tabiat parkları/doğal güzellikleri/pırlanta kumsalları/birbirinden güzel koyları/ mezeleriyle ünlü mutfağı/papalinası/ zeytini/zeytinyağı/sabunu/kırmızı mercanlar gibi sualtı zenginlikleri/tarihi
kent dokusuyla gündemde kalmak istiyoruz.”
ELİNİZİ KOLUNUZU ÇEKİN
* Gözünü Ayvalık’ın muhteşem güzelliğine dikenlere sesleniyorum! Artık bizden uzak durun. Elinizi, kolunuzu, ayağınızı, cüzdanlarınızı, gözünüzü kentimizin üzerinden çekin. Bu kenti yönetenlere, bu kentte yaşayanlara sorulmadan, danışılmadan karar almak, kararları yaşama geçirmek yerel yönetimleri yok saymak, tepeden inme kararlar almak yeni bir moda akımı olmalı. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Gözü üstümüzde olanlara sesleniyorum, elinizi, gözünüzü Ayvalık’ın üzerinden çekin. Başka Ayvalık yok!”
Başkan Ergin’in çağrılarına yürekten katılıyor, Ayvalık’ın rantçılar, çevre gibi sorunlarla anılmamasını diliyorum. Ayvalık için, “Güzelliklere göz dikmeyin, güzellikler için gelin” diyorum. Belediye Başkanı Mesut Ergin ve arkadaşlarına kolay gelsin!

---------------------------------------

BİR ETKİNLİK

Haberin Devamı

Bir izmarit yarım
ton su kirletiyor

“18 Eylül Dünya Temizlik Günü” nedeniyle Ayvalık Belediyesi, Kent Konseyi ve TEMA öncülüğünde, “Çöp Benim Değil Ama Ayvalık Benim” başlıklı etkinlik düzenlendi. Talatpaşa Caddesi’nde iki gün sigara izmaritleri toplanmadı, kirlilik göz önüne serildi.
DÜNYA KÜL TABLASI DEĞİL
Daha sonra cadde temizlendi, çalışmaya katılan Başkan Mesut Ergin, “Temizlik konusunda son derece hassas çalışıyoruz. Çevreye duyarlı vatandaşlarımız bu organizasyonda bize yardımcı oldu. Bir sigara izmariti yarım ton suyumuzu kirletmektedir ve dünyamız kül tablası değildir” dedi.
--------------

BİR UYARI

Aman dikkat!

Haberin Devamı

Güzelliklere göz dikmeyin güzellikler için gelin

Yazarın Tüm Yazıları