Su altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
Deniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Balık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
İslami kaynaklara göre rüyayı gören, yorumlayacak kişi kadar dikkatli olmalıdır. Buna göre rüyayı gören kişi, gördüğü kötü rüyaları yorumlamamalı ve kimseyle paylaşmamalıdır. Aynı zamanda rüyayı gören kişiye tam olarak hatırlayamadığı rüyalar anlatılmamalıdır. Psikiyatrik kaynaklara göre rüya yorumu İslami kaynaklardan farklıdır. Psikiyatride özellikle psikanaliz alanında birçok yorum yapılmaktadır. Peki rüyada sarma görmek, rüyada sarma sarmak veya sarma pişirmek ne anlama gelir tüm detayları ile derledik.
ABD’de yapılan yeni bir araştırmada bazı meyve ve sebzelerdeki ‘flavonoidlerin’ beyindeki hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiği ve yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azalttığı saptandı. Peki hangi sebze ve meyveler hafızaya iyi geliyor? Ne kadar sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkVegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma şekillerine, hareket edemeyip antibiyotiklerle şişirilen hayvanların ayyuka çıkmasına; farklı diyetlerin sonuçlarının laboratuvar ortamında klinik olarak test edilebilmesine ve kıyaslamalar yapılmasına ve yeme alışkanlıklarının hastalıkların kaynağı olarak gösterilmesine kadar.
#VeganÇANAKKALE’de bugün 13.00-17.00 saatleri arasında Halk Bahçesi’nde SMA hastası Merve Tekin yararına özel kermes düzenleniyor. Çanakkale Belediyesi’nden de çağrı var:, “Haydi Çanakkale... SMA tip 1 hastası olan Merve Bebeğe Destek Kermesi’nde buluşuyoruz.” Troia Tenis Kulübü’nün Çanakkale Belediyesi katkısıyla 17 Ekim’de başlattığı, “Merve İçin Tenis Oyna” şenliği de sürüyor.
#1Perugia Üniversitesi Gıda Teknolojileri Bölümü profesörü, kaliteli zeytinyağı üretim teknolojileri üzerine uzmanlaşmış profesör Maurizio Servili’yle Antep, Kilis, Nizip’te bir dizi seminer gerçekleştirdiğimizden bahsetmiştim. Servili Nizip’te üreticilerden gelen “teknoloji nereye gidiyor” sorusu üzerine karasudan polifenol elde ettikleri bir araştırmadan bahsetti.
#Maurizio ServiliSiyah zeytin cildi onarırken cilt yüzeyindeki hasarları da giderir. Hücre yenileyici özelliğe sahip olan siyah zeytin saçları beslerken saç tellerini de güçlendiriyor. E vitamini açısından zengin olan siyah zeytin saçların daha sağlıklı ve gür olmasını sağlar. Siyah Zeytinin cilde ve saça faydaları nelerdir? Çekirdeğinin neye faydası var ayrıntıları ile derledik.
#Siyah ZeytinKonu cildiniz olduğunda; ne yersen osun demende doğruluk payı olabilir. Çok uyumanın, stresi yönetmenin ve güneş kremi kullanmanın yanı sıra besleyici gıdalar yemek, sağlıklı cildi korumanın anahtarıdır. Peki, sağlıklı bir cilt için hangi ürünler tüketilir ayrıntıları ile derledik.
#CiltBalık çeşitleri protein, karbonhidrat ve yağ asidi bakımından en zengin gıda ürünlerimiz arasındadır. Elbette ki her balık türü bazı özelliklerinden dolayı besin ögesi olarak kullanılamamaktadır. Bu yüzden bazı balık türlerini de akvaryumlarda görmekteyiz. Örneğin Japon balığı denilen balık türü akvaryumda beslenebilmektedir. İstavrit, hamsi, dil balığı, uskumru gibi balık çeşitleri ise besin bakımından zengin olduğu için yenebilmektedir. Bu amaçla yazıda sizlerin bilgi sahibi olması için detaylı olarak tral balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir, nasıl avlanır, faydaları nelerdir, besin değerleri nedir, özellikleri nelerdir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Zeytin çekirdeği yutmak zararlı mı sorusu, pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Zeytin çekirdeğinin herhangi bir zararını görmek istemeyen kişiler mutlaka bir doktora danışmalılar. Ayrıca zeytin çekirdeğini mutlaka çocuklardan uzak tutmak gerekir. Peki, Zeytin çekirdeği yutmak zararlı mı?
#Zeytin Çekirdeği Yutmak Zararlı MıTrigladae familyasının en popüler üyeleri arasında kırlangıç Balığı yer alan alır. Avcılığın zevki, lezzetli beyaz eti ve genellikle de iri balık bir olması nedeni ile kırlangıcı amatörler tarafından en çok aranan balık yapmıştır. Kırlangıç Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Bitkilerin ve besinlerin çeşitli etkileri ortaya çıkıyor. Zeytin yaprağı çayı da bunlardan biri. Zeytin yaprağı ekstraktının anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklerine katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Peki zeytin yaprağı çayının faydaları nelerdir? Kimler tüketmemeli? Zeytin yaprağı çayını yapılışı ve kullanımı
#Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir