Kış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı Yaşamİshal, yorgunluk, dehidrasyon ve çeşitli eksiklikler dahil olmak üzere birçok rahatsız edici semptomlara neden olduğu için hoş olmayan bir hastalıktır. Bu semptomlara karşı aktif olarak çalışan bazı özel çayların tüketilmesiyle ishal tedavi edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İshalKilo verdiren ürünler arasında zencefili görmekte mümkündür. Çünkü zencefil son derece etkili bir zayıflama aracıdır. Son yıllarda önemi artan zencefili kilo vermek isteyen geniş kitleler kullanmaktadırlar. Faydası ise son derece memnun edicidir. Zencefil kilo verdirir mi aldırır mı? Zencefil tüketmek kilo vermeye yardımcı olur mu? İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
Çay yapma ve içme ritüeli binlerce yıldır var olan bir kültürdür. Kimisi için çay, bir içecekten daha fazlasıdır. Pek çok kadın hamile kaldığında dahi vücudunun sıvı ihtiyacını çaydan alır. Peki, çay hamileliğe zararlı mıdır detayları ile derledik.
Biraz gecikerek de olsa kış yüzünü gösterdi. Havanın soğumasıyla birlikte “nezle-grip meselesi” de yeniden gündemimize girdi. Peki, bu mühim ve can sıkıcı kış sorunlarından korunmanın doğal bir yolu yok mu? Var! Çözümü “kış çayları”nın desteğinde aramalı. Tabii ki beslenmeye, istirahate, bağışıklığı güçlü tutmaya da dikkat etmeli.
#SAĞLIKZencefil ve zerdeçal ayrı ayrı da, beraber kullanıldığında da inanılmaz faydalı besinler. Ancak sağlıklı olan her şeyin yan etkisi de bulunabiliyor ve bilinçsizce tüketmemek gerekiyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Arnaz, zencefil ve zerdeçalın kanı sulandırabileceğini söyledi, ilginç bilgiler paylaştı.
#Zencefil Ve ZerdeçalKış mevsiminin gelmesiyle birlikte vücudun hastalıklara açık hale geldiğini söyleyen uzman diyetisyen Başak Coşkun, grip ve soğuk algınlığından korunmak için bol bol fermente besinler grubunda yer alan kefir, yoğurt, turşu, tarhana, sirke ve boza tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
#Fermente GıdalarNezlenin ya da gribin ciddi ve yan etkisi olmayan bir ilacı olmasa bile mücadelede en az haplar kadar etkili olabilecek bazı doğal takviyeler ve çaylar var. Süreci daha kolay atlatmak ve rahatlamak için onlardan da faydalanmayı düşünebilirsiniz. İsterseniz bu kısa diziyi o çaylar ve takviye olarak kullanabilecek doğal desteklerle tamamlayalım. Buyurun...
#Osman MüftüoğluBeslenmenin iki temel ve vazgeçilmez kuralı var, yerken de, içerken de bu ikiliyi mutlaka gözetmemiz lazım: Besleyicilik ve lezzet. Ne var ki bu ikili her zaman bir arada olamayabiliyor. Keyifle yiyip içtiğimiz, damağımıza lezzet patlamaları yaptıran bazı şeyler besleyici değilken, sağlığımıza olağanüstü katkılar sağlayan son derece besleyici gıdalar lezzetsiz kalabiliyor. Peki, bu ikilinin bir arada olduğu, hem besleyen hem de lezzet patlamaları yapan besinler yok mu? Tabiî ki var. Merak ediyorsanız “BAHARAT DÜKKÂNINA HOŞGELDİNİZ!”. Baharatlar olağanüstü lezzetlere imza attıkları kadar sağlığımıza da müthiş katkılar sağlar. Kimi kanseri savar, kimi şekeri ayarlar, kimi mideyi, karaciğeri destekler. İçlerinde sakinleştirenler bile var. Daha fazlasını merak ediyorsanız buyurun...
Kafkasya’da yaşayan insanlar, sofraya kesinlikle doymak için oturmuyorlar. Çünkü doymak, hele aşırı yemek insan sağlığının baş düşmanı. Sadece fazla kilo olarak geri dönmekle kalmıyor, ayrıca organları daha fazla çalıştırarak yıpratıyor ve cinsel performansı da düşürüyor.