Zencefil çayı nasıl hazırlanır?
Zencefil çayını hazırlamak için bir parça taze kök zencefili 1 bardak suyun içerisine atın ve üzerine 1 elmanın çeyreğini rendeleyin. Hazırladığınız karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra içerisine 1 limonun yarısını sıkarak ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Zencefilin tadına biraz değişiklik katmak isteyenler çaylarını 1 çay kaşığı bal, nane yaprakları, tarçın veya karanfil ile tatlandırabilirler. İçinde bulunduğumuz sıcak günlerde sıcak çay içme fikri size çok da uygulanabilir gelmiyorsa, çayınızı demledikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyebilir ve içerisine birkaç parça buz katarak soğuk çay şeklinde tüketebilirsiniz.