Son yıllarda tıpta birçok teknolojik gelişmenin yaşandığını, bu gelişmelerin en üst noktasında da şu anda Da Vinci Robotik Cerrahi’nin yer aldığını belirten Ekol Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı, kulak burun boğaz alanında birçok operasyonun Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılabildiğini söyledi.
#1ASO, sıklıkla duymadığınız bir kavram olabilir. ASO genel olarak bir laboratuvar testinin adı olarak kullanılmaktadır. Yaptığı iş ise vücudun zararlı bakterilere karşı üretmiş olduğu antikorların sayısını bulmaktır. Peki, ASO nedir? ASO normal kan değeri kaç olmalıdır? ASO yüksekliği nedenleri ve belirtileri
#ASO NedirDünyada ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada gelen KOAH, Türkiye’de de en sık görülen akciğer hastalıkları arasında yer alıyor. Ülkemizde 40 yaş üstü nüfusta yaklaşık her 5 kişiden birinin KOAH hastası olduğu kabul edilse de, tanı alamayan vakalar düşünüldüğünde gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) üyesi hekimler; KOAH’ın genel özelliklerinden hastalığın seyrine, KOAH ile diğer hastalıkların arasındaki ilişkiden pulmoner rehabilitasyonun tedavideki yerine kadar önemli konularda bilgi verdi.
#Sponsorlu İçerikSMA hastalığı ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Açılımı Spinal Müsküler Atrofi olan SMA, Hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı ilerleyici kas kaybı ile karakterize nadir bir nöromüsküler hastalıktır. Peki, SMA hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
#Sma Hastalığıİnsanlarda farklı bölgelerde görülebilen pek çok hastalık bulunabilir. Bunlardan birisi de amiloidoz olmaktadır. Amiloidoz bazı kişilerde görülebilmekte ve farklı tedavileri bulunmaktadır. Bu sebeple belirtilerinin bilinmesi oldukça önemlidir. Peki, Amiloidoz nedir? Belirtileri nelerdir? Amiloidoz neden olur? Teşhisi ve tanısı ile birlikte amiloidoz hakkında detayları derledik.
#SözlükABD'de yaşayan 15 yaşındaki Abigail Beck isimli genç kadın, oldukça nadir görülen bir su alerjisi hastalığına sahip. Su cildine her değdiğinde büyük bir acı yaşıyor. Hatta ne ağlayabiliyor ne de su içebiliyor. Peki kişinin hayatını olumsuz etkileyen bu hastalık neden ortaya çıkıyor? İşte genç kadının yaşadıkları ve uzmanların yorumları...
#Su AlerjisiHelicobacter pylori adı verilen mide mikrobu insan vücudunda yer alan bakterilenden biridir. İleri derecede mide mikrobunun olması mevcut ülser durumunun kansere dönüşmesine neden olabiliyor. Bu nedenle mide mikrobu teşhisi ve tedavisi oldukça önemlidir. Peki mide mikrobu neden olur, nasıl tedavi edilir? İşte mide mikrobu hakkında merak edilenler...
#Mide MikrobuKişilerin farklı nedenlerden alerji sorunu yaşaması söz konusu olabilmektedir. Su alerjisi de alerji türlerinden bir tanesidir. Akujenik ürtiker denen alerji pek çok kişi tarafından hayatlarında bir kez yaşadıkları bir durumdur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Su AlerjisiAlerjik reaksiyonların sebep olduğu anafilaksi olarak adlandırılan ve bilinen tabiriyle alerjik şok, tıbbi müdahale edilmediği durumlarda hayati risk oluşturur. Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay alerjik şok nedenlerinin moleküler alerji testleri ile çok ayrıntılı belirlenebileceğini ve oluşabilecek riskler için önlem alınabileceğini belirtti.
#Alerjik ŞokKronik gaz ve şişkinlik şikayeti olan kişilerde çölyak hastalığının akla gelmesi gerektiğini anlatan Gastroenteroloji Uzmanı ve Fitoterapist Doç. Dr. Bülent Yaşar, "Şişkinlik ve gaz şikayetlerine gece uykudan uyandıran karın ağrısı, kilo kaybı, kanama, uzun süren ishal, dışkılama alışkanlıklarında değişiklik ve kusma eşlik ediyor ise ciddi bir hastalık habercisi olabilir" dedi.
#ŞişkinlikBebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bebeklerde ek gıdaya geçiş ne zaman olmalı? Bebekler için yoğur nasıl mayalanır? 1 yaşından önce bebeklere hangi gıdaların verilmesi yasaktır? Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını uzmanımız veriyor.
#Ek BesinSMA hastalığı nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde SMA hastalığının tüm tiplerinde ilaçlar geri ödeme listesine alınmıştı ve bu sevindirici haber sonra SMA hastalığıyla ilgili detaylar merak edildi. Peki, SMA hastalığı nedir? SMA hastalığının belirtileri nelerdir?
#SMASMA hastalığının tüm tiplerinde ilaçlar geri ödeme listesine alındı. Hastaları ve yakınlarını sevindiren bu gelişme sonrası SMA’nın açılımı ve SMA hastalığına ilişkin bilgiler yeniden gündeme geldi. Peki, SMA ne demek? SMA hastalığı nedir?
#SMA Ne DemekHavuzdan AIDS virüsünün bulaşma riskinin olmadığını söyleyen Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, "İnsanların çok küçük bir damla da olsa kanın havuza gelmesiyle virüsün o havuza girenlere bulaşabileceği yönünde korkuları var. Bu ihtimal yok denecek kadar az, hatta mümkün değil" dedi.
#HavuzBebeklerde alerji, özellikle ilk bir yıl içerisinde sıklıkla karşılaşılan durumlardır. Vücudun bağışıklık sisteminin, yabancı madde olarak algıladığı uyaranlar olan toz, hayvan tüyü ve kepeği, sigara dumanı, besinler, ot, çimen, polenlere karşı olan aşırı tepkileri alerjiye yol açabilir. Bebeklerde şiddetli ağlama, kaşıntı ve kızarıkla kendini belli eden alerjiler hakkında merak edilenleri Çocuk Sağlığı ve Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu'na sorduk.
#Bebeklerde Alerjiye Ne İyi GelirGenellikle kemoterapi alan hastalarda rastlanan nötropeni hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, konu hakkında internette araştırma yapıyor. Peki, Nötropeni nedir? Nasıl tedavi edilir? İşte, nötropeni hakkında Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bilgiler...
#Nötropeni Nedir?