yumurta alerjisi haberleri sayfasında yumurta alerjisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 399 yumurta alerjisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bazı besinler, insan vücudunda değişik sağlık durumunu etkileyecek veya yaşam kalitesini ciddi derecede düşürecek reaksiyonlara sebep olabilir. Bu alerjik reaksiyonlar özellikle hayvansal gıdalardan olabilir. Bunlardan bir tanesi de yumurtadır. Yumurta alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yumurta alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri derledik.
#Yumurta Alerjisi NedirYumurta alerjisi vücudun bağışıklık sisteminin yumurtada bulunan proteinlere karşı reaksiyon göstermesiyle ortaya çıkar. IgE aracılı veya IgE aracılı olmayan yumurta alerjisi olarak 2’ye ayrılır. Yumurta alerjisi bebeklerde ve küçük çocuklarda en sık görülen besin alerjilerinden biridir. Dünya genelinde yumurta alerjisi küçük çocukların yüzde 0.5-2.5'ini etkiler.
#Yumurta AlerjisiYumurta alerjisi, bebeklerde en sık görülen besin alerjilerinin başında geliyor. Bebeklerde yumurta alerjisi; kusma, kaşıntı, döküntü, egzama ve hırıltılı solunum gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Peki, bebeklerde yumurta alerjisi neden olur, bebeklerde yumurta alerjisi nasıl anlaşılır? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı / Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu, bebeklerde yumurta alerjisi hakkında merak edilen tüm detayları aktardı.
#BebekYumurta kahvaltılarımızın olmazsa olmazı ve beslenmemizde önemli yeri olan bir protein kaynağı. Ancak yumurta, çocuklar için alerjiye neden olan gıdaların başında gelir. Çocuklarda yumurta alerjisi genellikle ek gıda döneminde ortaya çıkar ve yaşamı tehdit eden bir reaksiyon olan anaflaksiye neden olabilir.
#BebekEnfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Neşat Bozkurtgil, Ekim ayı sonu itibariyle özellikle risk grubundaki kişilerin grip aşısı yaptırması gerektiğini belirtti. Aşının gripten koruyan en etkili yöntem olduğunun altını çizen Bozkurtgil, yumurta alerjisi olan kişileri ise uyardı.
#Grip AşısıGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiÇevremizde grip olanların sayısı artıyor. Sadece yaygınlığı değil, ağır geçirilmesi de bir diğer sorun. Oysa ondan korunmak için yapabileceklerimiz var. Prof. Dr. Çağrı Büke ile alabileceğimiz önlemleri ve grip aşısını konuştuk.
#GripKızamık aşısının ilk dozu çok uzun yıllardır bebeklere bir yaşında yapılıyordu. Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarda yaşanan artış ile bu aşının ilk dozunun 9'uncu ayda yapılmasını öneriyor. Peki bu ne anlama geliyor? Ülkede bir kızamık salgını mı söz konusu? En önemlisi bu aşıyı erken olmanın riskleri var mı?
#KızamıkUzun yıllardır bebeklerde kızamık aşısının ilk dozu 12'nci ayda yapılıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı son dönemlerde bu aşının 9'uncu ayda yapılmasını öneriyor. Bir yanda bebeklerde ölümcül olabilen kızamık salgını korkusu, diğer yanda erkenden yapılan aşının olumsuz bir sonuç doğurup doğurmayacağı endişesi aileleri kararsız bırakıyor. Peki ülkede bir salgın var mı? Sağlık Bakanlığı neden aşı ayını öne çekti ve en önemlisi bu aşıyı erken olmanın riskleri var mı? Uzmanlar ne diyor?
#KızamıkGrip aşısı, kış aylarına girilmesiyle birlikte birlikte vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Grip aşısı 6 aylıktan küçük çocuklara, hamileliğinin ilk 3 ayının içinde bulunanlara ve ciddi yumurta alerjisi ya da aşı içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı ciddi alerji öyküsü olanlara, daha önce herhangi bir mevsimsel influenza aşısı ile ciddi (hayatı tehdit eden) alerji öyküsü olanlara uygulanmamalıdır. Grip aşısı çocuklara yapılır mı? İşte, o detaylar
#Grip AşısıSalgın hastalıklar arasında en çok ismi geçenlerden birisi griptir. Bulaşıcı olan hastalığın görülme olasılığı ise oldukça yüksektir. Sadece yetişkinlerde olmayıp her yaştan insanda görülen gribe karşı önlem alınması çok önemlidir. Çocuklarda grip aşısı ne zaman yapılır? Çocuğa grip aşısı yapılmalı mıdır ayrıntıları ile derledik.
Okullarda yarıyıl tatili sona erip milyonlarca öğrenci için ders zilinin çalmasıyla kalabalık ortamlarda geçirilen süre artacağından enfeksiyonlara karşı çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kesikminare, influenzanın çocuklarda yetişkinlerden farklı olarak baş gösterebilen ilk 3 belirtisini anlattı, alınabilecek önlemlere yönelik önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#İnfluenzaBazı besinler, insan vücudunda değişik sağlık durumunu etkileyecek veya yaşam kalitesini ciddi derecede düşürecek reaksiyonlara sebep olabilir. Bu alerjik reaksiyonlar özellikle hayvansal gıdalardan olabilir. Bunlardan bir tanesi de yumurtadır. Yumurta alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yumurta alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri derledik.
#Yumurta Alerjisi NedirYumurta alerjisi vücudun bağışıklık sisteminin yumurtada bulunan proteinlere karşı reaksiyon göstermesiyle ortaya çıkar. IgE aracılı veya IgE aracılı olmayan yumurta alerjisi olarak 2’ye ayrılır. Yumurta alerjisi bebeklerde ve küçük çocuklarda en sık görülen besin alerjilerinden biridir. Dünya genelinde yumurta alerjisi küçük çocukların yüzde 0.5-2.5'ini etkiler.
#Yumurta AlerjisiÇiçek, çocuk felci, difteri gibi salgın hastalıkların aşılar sayesinde dünyada azaldığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman, aşıların insanlık tarihinde pek çok hastalığın sonlandırılmasında etkili silahlar olduğunu ifade ederek Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan Kovid-19 aşısıyla ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi.
#CovidNohut suyu son zamanların en popüler besinlerinden biri. Gerçekten faydalı mı? Faydalı ise nohut suyu nasıl kullanılır? ve daha pek çok soru merak ediliyor. Gelin bu besinin faydalarına ve nasıl kullanılacağına bakalım.
#Nohut SuyuYumurta alerjisi, bebeklerde en sık görülen besin alerjilerinin başında geliyor. Bebeklerde yumurta alerjisi; kusma, kaşıntı, döküntü, egzama ve hırıltılı solunum gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Peki, bebeklerde yumurta alerjisi neden olur, bebeklerde yumurta alerjisi nasıl anlaşılır? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı / Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu, bebeklerde yumurta alerjisi hakkında merak edilen tüm detayları aktardı.
#BebekYumurta kahvaltılarımızın olmazsa olmazı ve beslenmemizde önemli yeri olan bir protein kaynağı. Ancak yumurta, çocuklar için alerjiye neden olan gıdaların başında gelir. Çocuklarda yumurta alerjisi genellikle ek gıda döneminde ortaya çıkar ve yaşamı tehdit eden bir reaksiyon olan anaflaksiye neden olabilir.
#BebekBebeklerde besin alerjileri sık yaşanan problemlerin başında gelir. Özellikle ek gıdaya geçiş döneminde görülen besin alerjileri tedavi edilmediğinde tehlikeli tablolara dönülebilir. Peki, her bebekte besin alerjisi riski var mı? Bebeklerde besin alerjisi diğer hastalıkları tetikleyebilir mi? Hangi besinler alerjiye yol açar? Alerjiye yatkınlık anne karnında mı başlar? Besin alerjileri nasıl tedavi edilir? İşte bebeklerde besin alerjisi ile ilgili tüm merak edilenler…
#BebekKoronavirüs salgını ile birlikte 7’den 77’ye birçok kişi bağışıklığını güçlendirmek için vitamin ve gıda takviyeleri kullanmaya başladı. Ancak vitaminleri kullanırken yan etkilerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.
#ÇOCUKDeğerli okuyucular, sizlere bu hafta “HPV” konusu hakkında bilgiler vermek istiyorum. Bu konu ile ilgili kliniğimde hastalarım ve sosyal medyada takipçilerim tarafından bana sıkça yöneltilen soruları derledim. Bu yazımda, işte bu soruları yanıtlamaya çalışacağım.
#KolposkopiSağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Bursa ziyaretine katıldım, grip aşısıyla ilgili akıllardaki soruları kendisine ilettim. Üretiminden koruma gücüne, ilk aşamada kimlere yapılacağından bu yıl Türkiye’ye kaç doz aşı getirileceğine kadar tüm soruları sabırla yanıtladı...
#YAZARDünyada ve ülkemizde son birkaç yıl içinde kızamık salgınları görüldü. Vaka görülme açısından azalma eğiliminde olan kızamık ne oldu da birden hortladı? Koronavirüs salgını sürecinde aşılanmanın önemini bir kez daha hatırladığımızı vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Cengiz, kızamık aşısıyla ilgili sorularımızı yanıtladı ve önemli bilgiler aktardı.
#AşıGrip influenza virüsünün neden olduğu, bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız, “Hastalık semptomları virüsün vücuda girmesinden 1-3 gün sonra başlar. Aşı vücutta antikor oluşumunu sağlayarak yüzde 80 koruyuculuk sağlamaktadır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yapılabilir. Aşı, yapıldığı grip sezonu için etkili olmaktadır” dedi.
#Grip AşısıGrip influenza virüsünün neden olduğu, bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız, hastalık semptomları virüsün vücuda girmesinden 1-3 gün sonra başlar. Aşı vücutta antikor oluşumunu sağlayarak yüzde 80 koruyuculuk sağlamaktadır. Grip aşısı grip mevsimi boyunca yapılabilir. Aşı, yapıldığı grip sezonu için etkili olmaktadır dedi.
#İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. ÜyesiKoronavirüs salgını nedeniyle bu yıl grip aşısı daha çok aranan konular arasında yerini alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçekleştirilen bilim kurulu toplantısının ardından grip aşısı hakkında merak edilen soruları cevapladı..
#Grip AşısıBu yıl COVID-19 pandemisi nedeniyle grip aşısına olan talebin arttığını belirten Eczacılık Fakültesi Öğr. Üy. Dr. Genada Sinani, “Grip aşısı olmak, COVID-19’a karşı koruma sağlamaz. Ancak grip aşısı, kişilerin gribe yakalanma riskini, komplikasyonlar nedeniyle hastaneye yatışlarını ve koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvuran grip hastalarının sayısını azaltarak COVID-19 hastalığı ile daha rahat başa çıkılmasına olanak sağlayacaktır” dedi.
#Grip