Serpme kahvaltı konseptini sevmiyor veya arada klasik tatların dışına çıkarak yeni lezzetler denemek istiyorsanız bu liste sizin için... İsli yoğurtlu çılbırdan eggs benedict’e, kruvasandan smoothie kâsesine kahvaltı için farklı alternatifler sunan en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Kahvaltı14 yaşındayken bir otelde bulaşıkçı olarak işe başlamış, mutfağa hevesini gören ustaları onu tezgâhın başına almış. Azimle çalışırken şef Şemsa Denizsel’le yolları kesişmiş, ondan malzemeyi korkmadan kullanmayı, farklı lezzet katmanları oluşturmayı öğrenmiş. 24 yaşındaki Ulaş Durmaz bugün Yeniköy’deki The Red Balloon’un şefi... Burası, semtin en güçlü müdavim mekânlarından biri olacağa benziyor.
#The Red BalloonYaz sıcaklarında güzel bir dondurmayı kaşıklamayı kim istemez? Ancak dışarıdan alınan dondurmaların içinde bulunan katkı maddeleri birçok kişinin kafasını karıştırıyor. Siz de aynı durumdaysanız evde katkısız dondurma yapmak isteyenler için hazırladığımız püf noktalarını ve tarifi kaçırmayın. Üstelik bir de sade dondurma tarifimiz var. Tam bir protein ve kalsiyum deposu olan süt dolu dondurmayı evde yapmak isteyenler için püf noktaları, malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
#Evde Dondurma Nasıl Yapılırİyisiyle kötüsüyle bir yılın daha sonuna geldik. Bu sayfada gastronomiden kültür sanata hangi alanda olursa olsun ele aldığım, yer verdiğim konulara, kişilere, kurumlara hep iyi yanlarından bakmaya çalıştım. “Gazetecinin görevi eleştirmektir” denir ama yaşam kültürünün olumlu yanlarını, güzellikleri paylaşmak, öne çıkarmak bana aynı ölçüde anlamlı geliyor. 2019’un son cumartesisinde yine böyle paylaşmaya değer bulduğum yerler ve etkinlikler var. 2020 tüm dünyaya, ülkemize ve her birimize uğuruyla gelsin, sıkıntıları sorunları geride bırakmak için hep beraber çaba gösterelim.
#Müge AkgünDondurma yaz sıcaklarına karşı elimizdeki en tatlı silahlardan biri. Üstelik doğru şekilde yapılmış dondurma tam bir protein ve kalsiyum deposu. Dolayısıyla süt ürünlerine pek sıcak bakmayan çocukları bile dondurmayla ikna etmek mümkün. Özellikle evde yapılan dondurmaların lezzetine doyum olmuyor. Peki evde dondurma nasıl yapılır? İşte evde nefis dondurma yapımı ve püf noktaları…
#Dondurma Nasıl YapılırDondurma yaz sıcaklarıyla savaşırken elimizdeki en tatlı silah desek yanlış olmaz. Dışarıdan alınan dondurmaların içinde bulunan şeker ve koruyucu maddeler nedeniyle birçok kişi artık dondurmasını evde yapıyor. Bunun için en uygun malzemelerden biri de yoğurt. Siz de dondurmanızı evde yapmak isterseniz pratik tariflerimize bir göz atmalısınız. İşte nefis ev yapımı yoğurtlu dondurma tarifleri…
#Dondurma TarifleriKahve Dünyası, yazın kavurucu sıcaklarının vazgeçilmezi lezzeti dondurmayı, formunu korumak isteyenler için düşük kalorili yoğurt ve taze meyve dilimleriyle yeniden yorumluyor. 100 gramı yalnızca 140 kalori içeren Yoğurtlu Dondurma, hiçbir yapay katkı maddesi ve boya kullanılmadan, ev yapımı tarzında günlük olarak üretiliyor.
#Az Kalorili Dondurma12 Mayıs Cumartesi günü Kahve Dünyası tarafından Bebek’te düzenlenen “Bahar Şenliği” spor ve lezzet sevenleri bir araya getirdi. Koşu, jumping fitness, streching gibi birçok farklı etkinliğin gerçekleştirildiği Bebek Kahve Dünyası Bahar Şenliği’nde sağlıklı yaşam koçu, yazar Ece Vahapoğlu davetlilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Etkinliğe Merve Oflaz, Rachel Araz, Elif Güvendik gibi ünlü isimler de katıldı.
#Kahve DünyasıKahve Dünyası bu yıl çikolata ve kahvenin ardından üçüncü ürün grubu olan dondurma ve sorbeyle büyümeyi hedefliyor. Türkiye genelindeki 56 şubede dondurma satışı için yaklaşık 1 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını anlatan Kahve Dünyası Marka Müdürü Eda Terçin, “Kahve Dünyasının kendi özel reçeteleri ile hazırladığı dondurma ve sorbe çeşitleri için dondurma teşhir üniteleri; yoğurtlu dondurma makinaları ve dondurma dolapları alındı.
Kendine has ve çok özel hoş kokusu, mayhoş tadıyla baharın müjdecisi olan çilek, büyük küçük herkesin sevgilisi. Kısa ömürlü ve narin bir meyve olan çileğin aslında tam zamanı. En özgün tatlıların ana malzemesi olan bu kırmızı vazgeçilmez, yepyeni tarfilerle mönülerinizi zenginleştiriyor.
#YemekKarpuzun serinletici etkisi, şeftalinin yumuşak dokusu, kirazın tatlı-ekşi dengesi ve üzümün ferahlatıcı tadı… Güneşin sımsıcak enerjisiyle birlikte sofralarımıza renk katan taptaze meyvelerin mevsimindeyiz. Yaz meyvelerinin faydalarını maksimum düzeyde alabilmek için ne miktarda ve nasıl yemeniz gerektiğini serinletici tariflerle yazdım.
#MeyveBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge Akgün