Yıldız Sarayı ziyaret saatleri merak ediliyor. Yıldız Sarayı yaklaşık 100 yıl sonra kapılarını müze olarak yeniden açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen 2019 yılında başlayan restorasyon çalışması, 2024'te tamamlandı. Yıldız Sarayı’nın "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşuyor. Sarayı ziyaret etmek isteyen müze severler giriş bilgilerini araştırıyor. Peki Yıldız Sarayı ne zaman yapıldı, hangi günler açık? Yıldız Sarayı ne zamana kadar ücretsiz? İşte Yıldız Sarayı giriş ücreti ve yol tarifi
#Yıldız SarayıTarihi Yıldız Sarayı 100 yıl sonra yeniden ziyarete açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıllık restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıldız Sarayı direnişin sembolüdür, Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanık oldu" dedi. Yıldız Sarayı’nın "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak. Yıldız Sarayı giriş ücreti 2024 yılında ziyarete gitmek isteyen müze severler tarafından merak ediliyor. Yıldız Sarayı, Osmanlı Devleti'nin son sarayı olması açısından ayrı bir önem taşıyor. Asıl şeklini Sultan II. Abdülhamid döneminde alan saray, 33 yıl boyunca devletin yönetim merkezi, Sultan'ın ve ailesinin ikametgahı olarak kullanıldı. Peki, Yıldız Sarayı nerede, nasıl gidilir?
#Yıldız Sarayı NeredeÜlkemizde birçok tarihi saray bulunmaktadır. Bu tarihi saraylardan birisi de Yıldız Sarayı'dır. Yıldız Sarayı tarihi açıdan en önemli eserler arasında gösterilmektedir. Yıldız Sarayı hakkında hala günümüzde araştırmalar sürmektedir. Peki, Yıldız Sarayı nerede? Yıldız Sarayı tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte Yıldız Sarayı hakkında tüm bilgileri derledik.
#Yıldız Sarayı Nerede?Hayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#ÖğrenciBüyüler, fallar, hayaletler, ruhlar, periler, vampirler... Çağlar boyu insanlar bu tarz doğaüstü unsurlara merak duydu. Belki de kötü giden yaşamlarında umudu başka diyarlarda aradılar. Osmanlı tarihi konusunda uzman olan Salim Fikret Kırgi de ‘Seyrüsefer-Bir Medyumun Kişisel Tarihi’ isimli yeni romanında işte bu derin sularda yüzüyor.
#MedyumCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha evvel Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararımızı açıklamıştık. Bununla ilgili somut adımımızı çarşamba günü atıyoruz. Meclis hukuk heyetimiz, 7 Ağustos tarihinde Lahey'de davaya müdahillik dilekçemizi Adalet Divanı'na teslim edecektir. Türkiye adına resmi başvurumuzu inşallah böylece yapmış olacağız" dedi.
#ErdoğanHürriyet çalışanlarıyla Topkapı Sarayı’nı gezdik. Sırlarını öğrendik, ihtişama tanık olduk, tarihin dehlizlerine daldık. Topkapı Sarayı denilince dünyada akla gelenler şunlar: Kaşıkçı Elması. Topkapı Hançeri. Altın Taht. Topkapı Sarayı’nın önemli parçaları bunlar. Ancak Topkapı Sarayı’nda bunları geçen eserler de var. Ben kendi ilk 7’mi şöyle çıkardım.
#Topkapı SarayıBanu Parlak'ın güzellik merkezine geçen yıl 1 Ekim’de düzenlenen silahlı saldırıyı Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddiasıyla ilgili 11 sanıklı davada Barış Boyun'un örgüt davasıyla birleştirme kararı verildi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. Dilan Polat, duruşma salonunda gözyaşlarını tutamadı. Duruşmada Dilan Polat ve Engin Polat aylık gelirlerini açıkladı. Öte yandan duruşma sonrası Dilan Polat'ın yakınları, tepki gösterdikleri Banu Parlak'a tükürdü. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Banu Parlak, "Sakızı çiğnemişler, çiğnemişler, tükürmüşler. Bu olay adliyenin polislerinin içerisinde oluyor. Bu nasıl bir cesaret? dedi. İşte duruşmada yaşananlar...
#Dilan Polatİngiliz kraliyet ailesinin üzerindeki kara bulutlar dağılmıyor. Ocak ayında Galler Prensesi Kate Middleton’ın sürpriz bir açılamayla karın bölgesinden geçirdiği ameliyatın ardından Kral III. Charles da bir operasyon geçirmek üzere hastaneye yatmıştı.
#Kral CharlesGaziantep ve Antakya’dan sonra UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na üçüncü şehir olarak dahil edilen Afyon pek çok kişiyi şaşırttı. Çünkü Afyon’u kısa molalarda yenen kaymaklı ekmek kadayıfı ve sucuktan ibaret zannedenlerin sayısı bir hayli fazla... Oysa hem Egeli hem İç Anadolulu Afyon, mutfağında her iki bölgenin de bereketini ve inceliklerini eritmeyi başarmış bir şehir.
#Ebru Erkeİstanbul'un en güzel köşklerinden bir tanesi olan Malta Köşkü her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Özellikle Malta Köşkü son yıllarda iyice popüler olmuş ve sürekli olarak fotoğraf paylaşma uygulamalarından da takip edilmektedir. Malta Köşkü tarihi ve özellikleri ile dikkat çeken bir köşk haline gelmiştir. Son aylarda Malta Köşkü sürekli olarak araştırılmaktadır. Peki Malta Köşkü nerededir? Malta Köşkü'ne nasıl gidilir? Malta Köşkü'nün tarihi ve özellikleri nelerdir? Malta Köşkü'ne giriş ücreti ne kadardır? İşte Malta köşkü ile ilgili tüm detaylar.
Büyük Mabeyn Köşkü olarak da isimlendirilmekte olan Mabeyn Köşkü, İstanbul içerisinde, Beşiktaş'ta bulunmaktadır. Yıldız sarayının birinci avlusunda bulunan Mabeyn Köşkü, aynı zamanda tarihi açıdan da çok büyük bir önem taşımaktadır. Mabeyn Köşkü, Osmanlı İmparatorluğu zamanında yapılmıştır ve onun mimarisini üstünde taşımaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Köşkler heybetli halleri, eskiden günümüze taşıdıkları sırları ile başka bir havayı yansıtırlar. Köşklerde hem zenginlik ve saltanat esintisi hem de hüzün vardır. Çünkü çoğu pek çok yaşanmışlığa ve hikâyeye ev sahipliği yapmıştır. Alitini Köşkü de bunlardan bir tanesidir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Son dakika haberine göre Hrant Dink davasında karar açıklandı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan'ın da bulunduğu 13 firari sanığın dosyasının ayrılmasına karar verildi. CNN Türk'te kararı yorumlayan Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, "Allah'ın adaleti geri geldi. Cinayete adı karışanlar ortaya çıktı" dedi.
#Hrant Dinkİstanbul'un en merkezi korusu olan ve Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan Yıldız Korusu, ziyaretçilerine şehir merkezinde muhteşem bir renk cümbüşü ve doğa harikası sunuyor. Yıldız Parkı'nda boydan boya sıralanmış piknik masalarında ya da ağaçlar altındaki bulunan çim alanlarda piknik yapma imkanı da bulunuyor. Yıldız Korusu nerede ve nasıl gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 – 2020 Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diline sahip çıkmayan milletler tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur." dedi. Ayrıca gençlerin son dönemde İngilizce kökenli ifadeleri kullandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu vahim tablo son yıllarda sosyal medya dili ve plaza diliyle daha da kötüleşmektedir. "Forward etmek", "done olmak", "aksiyon almak"... Dilde müstevlilerin adeta mahkumu durumdayız." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSahneye adımını ilk kez attığı 1928 senesinden ömrünü tamamladığı 2006 yılına kadar Türkiye tiyatrosunun hem sanatçı hem de yayıncı olarak bir parçası olmuş, Ermenice tiyatro dergisi ‘Kulis’i 50 sene boyunca kesintisiz yayımlamış, binlerce yazılı ve görsel materyalden oluşan arşiviyle tiyatro belleğine dönüşmüş bir isim: Hagop Ayvaz... Ermeni tiyatrocu ve yayıncı Hagop Ayvaz’ın kişisel arşivi, ‘Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz’ başlıklı sergiyle Yapı Kredi Kültür Sanat’ta seyirciyle buluşuyor. Sergi vesilesiyle Ayvaz’ın ‘tiyatro cenneti’ne sokulduk...
#Hagop AyvazKenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği Kim Milyoner Olmak İster'in ekranlara gelen son bölümünde bir izleyiciye sorulan soru sosyal medyaya damga vurdu. Sevilen bilgi yarışmasında baraj soruları arasında yer alan para ödülüne sahip sorunun yanıtı ekran başındakiler tarafından merak edilmeye başlandı. Büyük para ödülüne sahip soru şu şekilde; Osmanlı Devleti'nde elektrikle çalışan ilk asansör nerede kullanılmaya başlanmıştır? İşte, o sorunun yanıtı haberimizde...
#Kim Milyoner Olmak İsterCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de gençlerle bir araya geldi. "Son seçim öncesinde dikkat ederseniz batı ülkemize kur faiz enflasyon üzerinden çok ciddi baskılar uygulamaya kalktı. Tabii enflasyonda bir tırmanış söz konusu oldu. Ondan sonra faizle bu devam etti." diyen Erdoğan, "Faizde biz iyi değiliz. Ama enflasyon yavaş yavaş inişe geçmiş vaziyette. Kur şu anda sendeliyor, beklentileri çok daha yüksekti. Seçimleri atlattıktan sonra bunların oyunları bozulacak." dedi. Erdoğan, "S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyimiz kesinlikle söz konusu değil. O iş bitti." ifadelerini kullandı.
#Erdoğan