Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on üçüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 25 Nisan Pazar, Ramazan'ın 13. günü için iftar menüsü...
#RamazanOn bir ayın sultanı Ramazan sonunda geldi. Oruç tutanlar için ilk gün biraz zorlu geçebilir. Gün içinde çok acıkanlar, iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırmaya başladı. Biz de, Ramazan'ın 1. gününe özel çorbadan tatlıya nefis yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenlerdenseniz, işte Ramazanın birinci gününe özel iftar menüsü...
#Nefis Yemek TarifleriKlasik bir çorbayla açılış yapıyoruz. Mide dostu, yoğurt çorbası. 7'den 70'e herkesin çok severek içtiği çorbamız Ramazanda boş kalan mideye iyi gelir. Bir yoğurt çorbası uzmanı olarak, şöyle diyebilirim ki bu iş bizden sorulur. Yıllarca oğlumun tek yediği yemekti. İşte yayla çorbası, patates püreli et, haşhaşlı revani tatlısı ile Ramazan 12. gün menüsü...
#RamazanYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıKumpir lezzeti ile pek çok kişinin severek tükettiği içeriğinde patates bulunan yiyeceklerden biridir. Kumpir uzun süreli pişirme tekniği ile içinin yumuşaması sonrasında çeşitli malzemeler ile eklenen yemeklerden biri olarak tüketilmektedir. Kumpiri daha lezzetli hale getirmek isteyen kişiler kendi sevdiği iç malzemeleri kullanarak kumpiri çeşitlendirmektedir. Kumpirin içine neler konur ve bu konulan malzemeler lezzetli yapar ayrıntıları ile derledik.
Tavuktan karnıyarık da yapıyorum, bademli köfte de... Hele tarhanalı şnitzel pişirdiğimde çocuklarım “Anneciğim nasıl bu kadar güzel yemek yapabiliyorsun” diyor. Tavuk, kırmızı ete oranla daha az yağlı, uzun süre de tok tutuyor. Gelin sizlerle tavuklu tariflerimi paylaşayım.
#TavukGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenDaha çok sebze, meyve, yeşillik, zeytinyağı ve balık ağırlıklı bir beslenme şekli olan Akdeniz diyeti uzmanların en çok önerdiği diyet listeleri arasında yer alıyor. Peki Akdeniz diyeti nasıl yapılır? İşte Akdeniz diyeti hakkında merak edilenler…
#Akdeniz Diyeti FaydalarıAdana Kebabı’nı diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça ettir. Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ve salatayla yapılmalıdır. Peki, Adana kebabı nasıl yapılır? Evde adana kebabı tarifi…
#Adana Kebabı Nasıl YapılırAkşam yemekleri birçoğumuz için günün en keyifli öğünleri. Özellikle çalışanlar için hafta içi akşamları hem pratik hem de lezzetli yemek tarifleri çok elzem. Siz de “Akşama ne pişirsem?” diye düşünmeye başladıysanız çorbadan tatlıya nefis yemek tariflerinden oluşan Lezizz günün menüsünü mutlaka gözden geçirin. Üstelik bugünün tarifleri adını bile duyunca içinizi kıpır kıpır eden Meksika mutfağından geliyor. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun…
#Bugün Ne PişirsemRamazan Bayramı’nda 1 ay boyunca süren oruç döneminin ardından rutin beslenme düzenine geçiliyor ve porsiyonlarda biraz aşırıya kaçılabiliyor. Oysa Ramazan ayı sonrasının, sağlıklı beslenmek ve kiloları kontrol altında tutmak için çok önemli bir dönem olarak görülmesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, Ramazan Bayramı’nda beslenme düzeninde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve sağlıklı ikram önerileri paylaştı.
#Bayram İçin ÖnerilerYeni bir yıl, yeni bir siz demek. 2017’de taze bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Fazla kilolarınızdan kurtulup, forma girerken cildinizi de güzelleştirmek elinizde. Yeni bir siz için hazır olduğunuzu düşünüyorsanız bu diyet sizin için yaratılmış demektir. Daha fazlasını Işıldama Diyeti’nin yaratıcısı Dyt. Emre Uzun’dan öğrenelim…
#Işıldama DiyetiAhmet Maranki üniversitede okurken yaşadığı mide yanması şikayeti dışında hiçbir sağlık sorunu olmadığı söylüyor ve bunu da uyguladığı sağlıklı beslenme ve yaşam programına bağlıyor. Yemeği yemeyi de yapmayı sanat olarak gören Maranki’nin severek yaptığı 145 yemek tarifi var