IHA
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 11:02
DR. GÖNÜL ATEŞSAÇAN
Dr.Gönül Ateşsaçan, normal hayatlarında çok çalışanlara, yorulanlara ya da kendini devamlı çok yorgun sananlara özel bir içecek tarifi verdi.
Yoğun iş temposu içerisinde çalışmak zorunda olan kişilere bu içeceği mutlaka her gün 1 kere içme önerisinde bulunan Dr. Ateşsaçan, “Gün içerisinde çok yorucu ve bunaltıcı bir yoğunlukta çalışanlar ,kendini her zaman yorgun hissedenler mutlaka sabaha ılık bir duş alarak ve greyfurt suyu içerek başlaması gerekir. Bunun yanı sıra mutlaka 1 bardak süt ve 1 çay bardağı yulaf ile devam edilmelidir. Eğer uzun süre
yemek yemeğe fırsat olmayacaksa 3 yumurta beyazı ve 1 yumurta sarısından bol yeşillikli ve çok az dil peynirli bir omlet uzun süreli bizi tok ve dinç tutacaktır.” dedi.
Öğlen mutlaka yağlı olmayan sebze veya kırmızı mercimek çorbası içilmesini öneren Dr. Ateşsaçan, “Bunun yanında mutlaka ızgara et,
balık veya organik tavuk öneriyorum. Mevsim salatası mutlaka tüketsinler. Yemeğin yanında bir bardak taze meyve suyu içebilirler. Akşam hafif bir az yağlı sebze yemeği ve et yemeği , 1 dilim ekmek.Çok yağlı ve hamur işi kesinlikle önermiyorum.Ayrıca gün içinde siyah çay yerine açık bir yeşil çay( 3), mate çayı(2),ıhlamur çayı( 2), melisa çayı (2) önerilir.
Mutlaka taze ve gerçek gıda tüketsinler; yani taze pişmiş gıdalar, bolca yeşillik ve protein.Çok beklemiş yemeklerden, kızartma, yağlı ve ağır , çok şekerli gıdalardan ve hazır gıdalardan uzak dursunlar, alkole çok dikkat etsinler.Yağlı, şekerli ve katkılı gıdalar mide asiditesini artırırken gaz ve şişkinlik yaparken; diğer tarafdan karaciğeri etkiler ve yorgunluk yapar.Bu nedenle dikkatli olsunlar.” diye konuştu.
Dr. Gönül Ateşsaçan son olarak, “Yoğun geçen günlerin arasında öğün olarak ceviz, badem, leblebi ve meyve öneriyorum.Çok fazla börek, kurabiye bizi daha yorgun ve sinirli yapar.” dedi.
Dr. Ateşsaçan, yorgunluk giderici kokteyli ise şöyle tarif etti; “5 bardak su, 4 orta boy kabuklu elma (kabuklarıyla birlikte 4 veya 8’e bölünecek), 2 orta boy kabuklu limon (kabuklarıyla birlikte 4 veya 8’e bölünecek), 2 parça kabuk tarçın, 2 adet karanfil, 5-6 adet tane karabiber, 3 poşet veya 3 yemek kaşığı yeşil çay. Hepsi bir arada 10 dakika süre ile kaynatılıp içilebilir.”