İnsanların düzenli olarak tüketmesi gereken ürünlerin başında balık gelmektedir. Balığın türleri arasında ise birçok seçenek bulmak mümkündür. Bu seçeneklerden biriside palamut balığıdır. Palamut balığını farklı yöntemler ile kolayca pişirebilirsiniz. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut en güzel fırında mı tavada mı yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Palamut BalığıYemek yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok detay var. Özellikle bakliyatlar haşlanırken doğru bir şekilde pişirme yapılmalıdır. Yeşil mercimek için doğru pişirme yöntemi de bilinmelidir. Yeşil mercimek nasıl haşlanır? Yeşil mercimek haşlarken dağılmaması için ne yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Yeşil MercimekŞeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikEv eriştesi ile hazırlanan Sivas usulü kesme aşı kışın sevilen çorbalarından yer alıyor. Ev eriştesi hazır olduğu takdirde kısa sürede hazırlanabilen kesme aşı nasıl yapılır merak edenlere, işte Sivas usulü kesme aşı tarifi ve malzemeleri...
#Sivas Usulü Kesme AşıSirkeli pilav, Erzurum mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Bulgur ve yeşil mercimekle hazırlanan pilav, sirkenin de eklenmesiyle bambaşka bir lezzete kavuşuyor. Peki sirkeli pilav nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz, sirkeli pilav tarifi hemen aşağıda.
#Sirkeli Pilav TarifiKeledoş, Van mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Özel bir ot ve kurut adı verilen kurutulmuş yoğurtla yapılan keledoş yapımında tabir edilen nohut, aşurelik buğday ve çökelek de kullanılıyor. Peki keledoş nasıl yapılır? İşte keledoş tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Keledoş Nasıl YapılırBayburt, Gümüşhane gibi illerde sıkça yapılan galacoş tarifi Gelinim Mutfakta yarışması ile birlikte aranan yemekler arasında yerini aldı. Yeşil mercimek ile hazırlanan galacoş tarifi oldukça vitaminli ve doyurucu bir lezzet. Peki, Gelinim Mutfakta galacoş nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Bayburt usulü galacoş tarifi...
#Galacoş TarifiKısıra ve mercimek köftesine benzerliğiyle dikkat çeken Anadolu'nun sevilen lezzetlerinden batırık tarifi yöresine göre sulu ve susuz hazırlanarak sunuluyor. Yaz aylarının taze domates ve salatalığı eklendiği için kısıra benzeyen bu lezzet hafif olmasının yanı sıra doyurucu da. Peki batırık yemeği nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte evde denemek isteyenler için batırık tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef BatırıkGelinim Mutfakta'da günün yemeği kıymalı mercimekli oldu. İzleyiciler tarafından dikkat çeken mercimekli beyti tarifi merak konusu oldu. Farklı bir yemek olan mercmekli beyti nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta kıymalı mercimekli beyti tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Mercimekli BeytiAdıyla dikkat çeken yüresel çorbalarımızdan sakala çarpan çorbası son günlerde mutfağın aranan lezzetlerinden biri oldu. Aslında pek çoğumuzun adını bilmeden yaptığı sakala çarpan çorbası hem doyurucu hem besleyici tariflerimizden biri. PeKi, sakala çarpan çorbası nasıl yapılır, hangi yörenin? İşte, sakala çarpan çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Sakala Çarpan ÇorbasıBiotidinidaz, vücudun H Vitamini adı verilen biyotini, doğru bir şekilde işleyemediği oldukça ciddi bir kalıtsal bir hastalıktır. Biotidinidaz eksikliği, havale, kas güçsüzlüğü, havale, saçlarda dökülme, cilt döküntüleri ve solunumla ilgili sorunlarla kendini gösterir. Biotinidaz nedir, ne işe yarar tüm detayları ile derledik.
#BiotinidazYüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk MutfağıSoğanlama Osmanlı saray mutfağının en önemli ve pratik lezzetlerden birisidir. Evde kolay malzemelerle en hızlı şekilde aperatif bir yemek olan soğanlama MasterChef yarışmasıyla yeniden gündeme geliyor. Peki, soğanlama nasıl yapılır? İşte, Osmanlı usulü soğanlama tarifi, malzemeleri ve yapılışı…
#Masterchef SoğanlamaBat yemeği, Tokat mutfağının geleneksel lezzetlerinden. Çeşitli malzemelerle hazırlandığı için oldukça da besleyici bir lezzet. Ayrıca kısa sürede hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz. Peki bat nasıl yapılır? İşte Tokat mutfağından bat tarifi...
#Bat YemeğiYeşillik ve limon ile mercimekli köfteyi sevmeyen yoktur. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan bu nefis köftenin besin değeri de yüksek. Hazırlanışı da oldukça kolay. Peki mercimekli köfte nasıl yapılır? İşte mercimekli köfte tarifi...
#Mercimekli Köfte Nasıl YapılırRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on ikinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 24 Nisan Cumartesi Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü...
#12. Gün İftar MenüsüBaklagiller ailesinin bir üyesi olan yeşil mercimek lezzeti ile içerdiği protein miktarı ile içerdiği çeşitli mineral ve vitamin içeriği ile oldukça önemli besin ögelerinden biridir. Yeşil Mercimek nasıl yetişir? Yeşil Mercimek Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte tüm detaylar.
Bu hafta size zengin malzemeleriyle kış aylarında içinizi ısıtacak tam bir şifa kaynağı ekşili çorba ile geldim. Lezzetiyle de sofralarımızın vazgeçilmezi olacak. Aynı zamanda içindeki sağlık kaynağı malzemeler birleşerek harika bir vitamin deposu oluyor.
#Ekşili Çorba Nasıl YapılırMercimekli Brownie her ne kadar tuhaf gelse de oldukça lezzetli bir yemektir. Çikolata ile yeşil mercimeğin buluşmasıyla ortaya çıkan Mercimekli Brownie, bu güzel lezzeti mutfağınızla buluşturacak. Peki, Mercimekli Brownie nasıl yapılır? İşte, duyanların önce önyargı ile yaklaşıp ardından tadına bayılacağı Mercimekli Brownie tarifi
#Mercimekli BrownieSoğanlama, saray mutfağı içerisinde yer alan önemli ve pratik lezzetlerden birisidir. Standart malzemeler ile leziz bir yemek yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olan soğanlama, aynı zamanda yeşil mercimek ve yumurtadan aldığı protein desteği ile oldukça faydalı bir menü oluşturmaya da imkan tanıyor. Peki, soğanlama nedir nasıl yapılır? İşte, soğanlama malzemeleri ve tarifi
#SoğanlamaBulgur, amber renkli 'sert buğday'ın yani, durum buğdayının, temizlenip pişirildikten sonra kurutularak ve buğday tanelerinin kepeğinin ayrıştırılması işlemlerinden geçirilmesi ile ileri teknoloji kullanılarak üretiliyor. Bulgurun rengi, lezzeti, pişerken su çekme oranı ve pişme süresi buğdayın cinsine, yetiştiği toprağın özelliklerine; yani coğrafyasına göre değişiyor.
#Bulgur