- İlkokul çocuklarına destek olmak amacıyla ortaya çıkan ‘sınıf anneliği’ tartışılmaya başlandı. Özellikle devlet okullarının kalabalık sınıflarında görev yapan sınıf annelerinden bir kısmı, kendilerini rollerine iyice kaptırıp öğretmene parmak sallayacak konuma geldi. Yasal olmayan uygulamayla kimi öğretmene baskı kurmaya çalışıyor, kimi öğrencileri tembel, yaramaz diye damgalıyor. Kendi çocuğuna ayrıcalık isteyen bile var...
#ÖğretmenYazmıştım. Geçen günlerde Almanya’dan bir dostumuz Antalya’ya geldi. Biz de Antalya’da şehirde idik. Dostumuz terminalde bizi arayıp haber vermek istemiş. Yabancı hatlı bir telefonu Türkiye’de kullanmak, roaming ücretleri ateş pahası. Dostum internet hattından aramak istemiş.
#AntalyaYerli Malı Haftası yani resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ilk kez 1929’da gündeme gelmiş ve 1948’de kutlanmaya başlamış. Günümüzde de her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı Haftası kutlanıyor.
#Yerli Malı HaftasıYukarıdaki başlığın hikâyesini yazıda keşfedeceksiniz. Eskiden kendi kendine yeten bir ülke olmaktan gurur ve mutluluk duyardık. Yerli malı kullanmanın kolay olduğu dönemlerdi. Zaten neredeyse her şey yerliydi ya da yerlisi vardı ve daha ucuzdu. Yerli Malı Haftası bu yüzden halen önemli. Bakın onu nasıl yeniden canlandırmaya çalışıyoruz
#Yerli Malıİzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, Uzakdoğu ülkelerinden ithal edilen sağlıksız ayakkabıların piyasaya sürüldüğü haberleri sonrası sektöre yönelik denetimlerde artış yaşandığını, İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerinin mağazalarda yaptıkları kontroller sonrası içeriğinde sağlığa zararlı madde tespit edilen bazı ayakkabıların imha edildiğini öğrendiklerini söyledi.
- Uzakdoğu'dan ithal edilen sağlıksız ayakkabıların piyasaya sürüldüğü haberleri sonrası İzmir'de mağazaların raflarındaki ayakkabılara yönelik denetimlerin yoğunlaştığı bildirildi - İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ata: - "Ucuz ayakkabıdan şüphelenin, bunun dışında sağlıksız ayakkabıyı anlamak mümkün değil"
En son Yerli Malı Haftası anınız hangisi? Kaçımız çocuğumuza yerli malının ne demek olduğunu aktarıyoruz? İnternette bizden iyi araştırma yapabilen 10 yaşındaki çocuklar için yerli malının bir şey ifade etmemesi normal mi? Slow food hareketi yerli malı kullanma haftasının farklı bir versiyonu mu?