Hürriyet Lezizz Özel Fotoğraflar: AA, DHA, İHA, Alamy, iStock
Hepsi birbirinden önemli... Bu detaya dikkat ediyor musunuz?
Yerli Malı Haftası yani resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ilk kez 1929’da gündeme gelmiş ve 1948’de kutlanmaya başlamış. Günümüzde de her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı Haftası kutlanıyor.
“Yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı” denince akılda canlanan o güzel günler ve yüzlerdeki tebessüm… Yerli Malı Haftası, birçoğumuzun hatıralarına okulda arkadaşlarla hep birlikte yenen yemişlerle, meyvelerle kazınmıştır.
Yerli Malı Haftası yani resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ilk kez 1929’da gündeme gelmiş ve 1948’de kutlanmaya başlamış. Günümüzde de her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı Haftası kutlanıyor. Gençlere yerli malı ürünler kullanma alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan, ülke ekonomisini güçlendirmenin önemini anlatan, tutumlu olmayı öğreten ve birlik, beraberlik duygularını pekiştiren bu haftada, dünyanın dört bir yanında mutfakları süsleyen yerli ürünlerimizle anılarınızı canlandırmaya geldik…
Meyvelerimizle başlayalım: Bodur ve tatlı Anamur muzları, bu haftanın anlam ve önemine en uygun meyvelerdendir diyebiliriz.
Antalya’da yetişen Finike portakalı aralık, ocak ve şubat aylarında tüketilmeye hazır hale gelir. Yerli malı haftası bol bol portakal tüketmenin tam zamanıdır…
Yemeklerinizde Şanlıurfa’ya tescilli yerli üretim patlıcanlarımızdan kullanmıyorsanız, patlıcan yedik demeyin. Üstelik kurutulmuşu da ayrı bir leziz oluyor.