Yer Elması haberleri sayfasında Yer Elması hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 567 Yer Elması haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yerelması sofranıza dahil etmediğiniz bir sebzeyse sağlığımıza faydalarını bir dinleyin, belki de fikriniz değişir... Sindirim sistemini ve kan şekerini düzenleyen, aynı zamanda tokluk hissini arttıran bu yamru yumru sebzeyi her damak tadına uyarlamak mümkün. Ben sarımsaklı ve yoğurtlu mezesini de çok seviyorum, kaju ve kuru naneyle hazırladığım dip sosunu da...
#Yer ElmasıYer elmasının faydaları pek bilinmiyor ancak sofraların baş tacı olması için sebep çok. Metabolizmayı hızlandırmanın en iyi yollarından biri olan yer elması, aynı zamanda saç sağlığı için de mucizeler yaratıyor. Diyetisyen Buket Adanç ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay yer elmasının faydalarını açıkladı.
#Yer ElmasıHerkesin evinde olabilecek malzemelerle yapılacak bir mutluluk karışımı ile sizlerleyiz. Ara öğün olarak da tüketebileceğiniz bu karışım aynı zamanda kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak. Tarifi ise Fitoterapi Uzmanı Metin Uyar’dan…
#Mutluluk KarışımıGünümüzde sık duyduğumuz metabolizma sözcüğü artık hayatımızda korkutan bir sözcük olmaya başladı. Bunun en büyük sebebi ise zamanla birçok sebebe bağlı olarak yavaşlamaya hazır olan bazal metabolizmamız. Bunu hızlandırmanın en iyi yolu ise bol bol yer elması tüketmek! Faydalarını ve pişirilme yöntemlerini Beslenme ve Diyet uzmanı Hülya Çağatay anlattı.
#BeslenmeYer elmasının faydaları nelerdir sorusunun yanıtı vatandaşların merakla araştırdığı ve sorguladığı konular arasında yer almaya devam ediyor. İçerisinde yer alan inülin maddesi sayesinde sindirim sistemini hızlandırmaya yarayan yer elmasının daha birçok faydası bulunuyor. Yer elmasının faydaları nelerdir? İşte içinde bulunan besinler.
#Yer ElmasıGünümüzde sık duyduğumuz metabolizma sözcüğü artık hayatımızda korkutan bir sözcük olmaya başladı. Bunun en büyük sebebi ise zamanla birçok sebebe bağlı olarak yavaşlamaya hazır olan bazal metabolizmamız. Bunu hızlandırmanın en iyi yolu ise bol bol yer elması tüketmek! Beslenme ve Diyet uzmanı Hülya Çağatay, yer elması hakkında ilginç bilgiler verdi.
#SağlıkYaz mevsiminin gelmesi ile, taze sebze ve meyveler de pazarlarda yerini almaya başladı. Günümüzde her markette dört mevsim tüm sebze ve meyveleri bulmak mümkün olsa da, mevsiminde tüketilen sebzeler lezzet ve sağlık açısından doğru bir tercih oluyor. Peki, mevsim sebzeleri neler? Hangi mevsimde hangi sebzeleri tüketmeli? İşte, ay ay tüketilmesi gereken sebzeler.
#Hangi Mevsimde Hangi Sebze TüketilmeliGribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkSevgili lezzetsever dostlarım... İtiraf etmeliyim ki yoğun sıcak hava dalgasının hakim olduğu yaz aylarında benim canım genellikle çok meşakkatli yemekler yapmak istemiyor. Böyle durumlarda da imdadıma çoğunlukla çeşit çeşit salatalar yetişiyor. Bu hafta sizinle de adeta bir Güney Amerika mucizesi olan vitamin, mineral ve iyi karbonhidrat içeren tatlı patates ile çok severek yaptığım bir salata tarifini paylaşmak istiyorum.
#Tatlı Patates SalatasıV harfinden sonra gelen Y, alfabenin 28. harfidir. Periyodik cetvel tablosunda İtriyum elementinin simgesi ''y'' olarak gösterilir. Y harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Merak edenler için detaylı bir şekilde derledik.
#Y Harfi İle Başlayan İsimlerBundan tam 49 yıl önce Beypazarı’nın Bağözü Köyü’nde bir Anadolu Parsı, köylü bir kadına saldırır. Bunun üzerine köylüler tarafından vurularak öldürülür. Bu olay Anadolu Parsı’na ait son resmi kayıt olur. İşte Anadolu’nun ve Ankara’nın son parsının dikkat çeken hikâyesi.
#Anadolu ParsıİYİ yaşlanmak istiyorsanız her şeyden önce, Hayatı ıskalamamalı, ona dokunmalı hatta mümkünse sımsıkı sarılmalısınız. Kendinizi de çok sevmeli, şımartıp gurur duymalısınız. En büyük yatırımlarınızı kendinize, beden ve ruh sağlığınıza yapmalısınız. Hücrelerinizin her birini önemsemeli, doku ve organlarınızın her birine saygılı davranmalısınız. Kısacası iyi yaşlanmak için her şeyden önce sağlığınızı korumaya odaklanmalısınız. ‘Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırları’nı Dr. Serdar Özgüç anlattı. Bakın Özgüç neler söylüyor:
#1Yazdan sonbahara geçişte ani sıcaklık değişimleri ve okulların açılması bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Bürge Köker,“Mevsim geçişlerinde yapılan en büyük beslenme hataları kişilerin abur cubur gibi yüksek kalorili besin seçimi yapmaları ve gece yemek yenilmesi. Bu nedenle gün içinde doğru ve sağlıklı beslenmeli ve vücudunuzu aç bırakmamaya gayret etmelisiniz” diyor.
#Diyetisyen Bürge KökerYerelması sofranıza dahil etmediğiniz bir sebzeyse sağlığımıza faydalarını bir dinleyin, belki de fikriniz değişir... Sindirim sistemini ve kan şekerini düzenleyen, aynı zamanda tokluk hissini arttıran bu yamru yumru sebzeyi her damak tadına uyarlamak mümkün. Ben sarımsaklı ve yoğurtlu mezesini de çok seviyorum, kaju ve kuru naneyle hazırladığım dip sosunu da...
#Yer ElmasıHipokrat yüzyıllar önce tüm hastalıkların bağırsakta başladığını söylemişti. Bir yöntem bu alanda çığır açıyor. Kulağa pek çekici gelmese de dışkı nakli pek çok hastalığın çözümü olabilir. Peki nedir bu dışkı nakli? Ağızdan veya burundan gerçekleşir mi? Tüm detaylarıyla haberimizde...
#SağlıkKış aylarında evimizde daha fazla vakit geçiriyor, daha az hareket ediyoruz. Hareketsiz geçirdiğimiz bu süre, bedenimizdeki yağların depolanmasına neden oluyor. Bu noktada hepimizin aklına “Metabolizmamı nasıl daha canlı ve hızlı tutabilirim” sorusu geliyor. İşte yanıtı...
#ÇorbaBağışıklık sistemi, bir canlıdaki hastalıklara karşı koruma yapan, patojenleri ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin toplamıdır. Özellikle mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemi şarttır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerin başında beslenme gelmektedir. Akdeniz tipi beslenmenin bağışıklığı kuvvetlendirdiği kanıtlanmıştır. Haftada en az üç gün balık yemek, beslenmede kuru baklagillere ağırlık vermek, mevsim sebze ve meyveleri yemek, süt ayran, yoğurt, kefir gibi hayvansal gıdaları tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmede önemlidir.
#Bağışıklık SistemiDünya genelinde birbirinden farklı canlılar bulunmaktadır. Bu canlıların ise farklı üreme çeşitleri bulunur. Dünyada bulunan canlılardan bazıları da yumru gövde ile üremedir. Yumru gövde ile üreme nedir ve hangi canlılarda görülür? Yumru gövdeyle üreme özellikleri ve örnekleri nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Yumru Gövde İle ÜremeYer elması metabolizmayı hızlandırmanın yanı sıra saçlar içinde çok yararlı. Protein açısından oldukça zengin olan bu besinin faydaları pek bilinmiyor. Peki demir içeriği yüksek besinlerden biri olan yer elmasının faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? İşte yer elması hakkında bilinmesi gerekenler...
#Yer Elmasının FaydalarıYiyecekler temelde insan beslenmesini sağlamakla birlikte düşünce biçimini, motivasyon düzeyini, keyif algısını ve depresif duygu durumunu ortaya koyabilecek oldukları da bilinmektedir. Özellikle mutsuz olduğumuz dönemlerde keyif verici etkisi olan yiyecekleri tercih etmek, halsiz ve yorgunken arzu edilen yiyecekler, mutluyken çeşitlendirdiğimiz yemekler belirgin şekilde içerik açısından farklıdır.
#Besinler Ruh Halini Nasıl Etkiler