Yer Elmalı Makarna Sosu
Malzemeler:
•5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
•3-4 adet yer elması (soyulup, rendelenmiş)
•2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış)
•Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
•1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Zeytin yağını tavaya aktarın ve kızar kızmaz rende yer elmalarını ekleyip, 2 dakika kadar kavurun. Hemen domatesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirin. Üzerine ceviz, tuz ve karabiberi koyup, yaklaşık 1 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Süzülen makarnayla karıştırıp, arzu ederseniz yarım su bardağı rende parmesan ya da kaşar peyniri ile servise sunabilirsiniz. Tarif: Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy