Mavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#MarmarisGece eğlenmeye çıkan iki farklı kadın arkadaş grubunun; farklı şehirlerdeki mekânlarda çalışanlar tarafından uğradıkları şiddetin görüntüleri çok tartışıldı. Konuyu deneyimli ve popüler mekânların güvenlik politikasını oluşturan işletme müdürleriyle konuştum.
#Melis YılmazDJ’lerin buluştuğu Rooftop Festival bu yıl 10’uncu yaşını kutluyor. Yeme-içmeyle müziği bir araya getiren Picnic&Gathering Ankara’da düzenleniyor. Farklı temalardaki festivallerin programları birer birer açıklanıyor. Planınızı önceden yapıp erken dönem indirimli bilet satın alabilirsiniz.
#Melis YılmazEtiler’deki bir ara sokakta iki katlı, şirin mi şirin bir villa... Beca’nın gecesi ayrı, gündüzü ayrı hareketli. Mekân şu sıralar şehirdeki ikinci yılını doldururken yenilenen menüsünü de servis etmeye başladı.
#Melis YılmazYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinGüzel Kuruçeşme, farklı damaklara hitap edebilecek bir menüye sahip. İçi badem uykuluklu atom kokoreç, tereyağında pişmiş ahtapot ve buzlu vişne soslu bostan salata tadabilecekleriniz arasında. Güzel havaların son demleri için ferah bir bahçeleri de var.
#GİZEM DİNÇBAŞ‘Yaşamak için Anadolu Yakası, eğlenmek için Avrupa Yakası’ klişesi hükmünü kaybetmek üzere... Eğlence hayatında Kadıköy merkezin yükselişinin ardından son dönemde Bağdat Caddesi ve çevresinde art arda açılan canlı müzik mekânları, yeni nesil meyhaneler ve DJ’li barlar bu yakanın sakinlerinin ‘yürüyerek’ sıkı bir eğlenceye ulaşmasını sağlıyor.
#İstanbulALAÇATI’da son yıllarda gürültü kirliliği nedeniyle gece mekanları mahalle dışına taşınmaya başlayınca sörf alanlarına giden yoldaki ‘Unique’ bölgesi tam bir eğlence adasına dönüştü. Denize uzanmış bir yarımada olan bu bölgede konserden festivale, R&B’den alaturkaya ne ararsanız var. Turkuaz renkli denizi, sarı-beyaz kumu ve kayalarıyla dikkat çeken bu alandaki beach, kulüp, restoran ve meyhaneler şu günlerde binlerce insana ev sahipliği yapıyor. Buradaki yeme-içme mekanlarından biri var ki adından tutun da su mavisi ve beyaz ağırlıklı dekoruyla, konsept menüleri ve özgün lezzetleriyle, Mykonos’u andıran ambiyansı ve elegan hizmet anlayışla fark yaratıyor.
#1‘Yeni yıla nasıl girersem öyle geçer’ deyip yola çıkmak isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyen son dakikacılara yardımcı olmak için jürimize sorduk. Ilık bir kış günü yürüyüşü için Marmaris sokakları ya da Erzurum’daki karlı dağlar... Konaklamasıyla, yılbaşı etkinliğiyle Türkiye’nin dört bir yanından önerimiz var.
#Gezi‘Yeni yıla nasıl girersem öyle geçer’ deyip yola çıkmak isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyen son dakikacılara yardımcı olmak için jürimize sorduk. Ilık bir kış günü yürüyüşü için Marmaris sokakları ya da Erzurum’daki karlı dağlar... Konaklamasıyla, yılbaşı etkinliğiyle Türkiye’nin dört bir yanından önerimiz var.
#Seyahatİstanbul Taksim’de 2004’te açılan ‘Kafe Pi’ ile bugünlere gelen başarılı işletmeci Engin Yaşar, Alaçatı’da, ‘Ojo Beach’, ‘Rakish Alaçatı’, ‘Kloster Club’ ve ‘Kırmızı Pub’ adında 4 farklı konseptle misafirlerini ağırlıyor. Çeşme’de keyifli insanların buluşma noktası haline gelen mekanlarıyla adından söz ettiren Yaşar, üstün kalitesi ve şık hizmet anlayışıyla öne çıkıyor. Engin Yaşar, “Çeşme’nin doğasıyla bütünleşerek bu dokuya uygun işler yapmaya ve yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.
#1Ankara’nın önde gelen DJ’lerinden Levent Özkazanç, altı yıl önce kurduğu akademi ile 26 yıllık meslek tecrübelerini öğrencilerine aktarıyor. Akademinin öğrencileri arasında profesyonel DJ olmak isteyen gençler de var, ameliyattan çıkıp iki saat müzik yaparak rahatlamak isteyen cerrahlar da. Özkazanç, “DJ’lik çok pratik gerektiren bir iş” diyor.
#Haşim KILIÇBodrum’da spot ışıklarının altında hep Yalıkavak var ama en arkalardan bir belde hızlı bir gastronomi ve eğlence atağında: Bitez... Siz hiç bakmayın ‘emekli cenneti’ diye burun kıvrıldığına; adını yakında çok daha fazla duyacaksınız. Bu yaz açılan yeni mekânlardan başlayıp klasiklere doğru bir sıralama yapalım...
#Savaş ÖzbeyBembeyaz kumların üzerindeki masalarıyla Alaçatı’ya yeni bir soluk getiren Rakish Alaçatı, misafirlerine yeni nesil meyhane deneyimi sunuyor. Zengin menüsü beğeni toplayan mekanın yaratıcısı Engin Yaşar, “Damak çatlatan mezelerin de bulunduğu şık ve hovarda bir menüyle bu sezon akıllarda kalacağız” dedi.
#1Dışarıda yeme alışkanlığımızı meyhane kültüründen bağımsız düşünmek mümkün değil. Ancak onu doğru yaşatmak, sofraya konan mezelerin çeşidi ve lezzetinden personele, aydınlatmadan dekorasyona çok derin bir mevzu... Bir haftadır elimden bırakmadığım ‘Meyhane İhtisas Kitabı’ tüm yönleriyle anlattığı meyhane kültürünü geçmişten bugüne geleneğiyle taşımak için önemli bir kaynak.
#MeyhaneSevgili okurlar, “SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK” sohbetlerimizde bu haftaki konuğum, geçen aylarda açılan Şaika Alternatif Meyhane’nin kurucu ortaklarından genç iş insanı Ahmet Kaplan. Farklı şehirlerde yaşayanlar için Ankara ‘gri bir şehir’ gibi görünse de aslında şehri renklendiren birçok alternatif mevcut. Kaplan ile, işte bu alternatiflerden birisi arasına katılan Şaika’yı, konseptini ve lezzetlerini konuştuk...
#Serkan KızılbayırAnkara, pandemi döneminde iki önemli mekan kazandı. Alaçatı Kafası ve Adana Ocakbaşı’nın ortaklarından Cemil Kumaşçıoğlu, pandemi döneminde açtıkları iki mekan hakkında bilgi verdi. Kumaşçıoğlu, “Pandemi sürecinde birçok yatırım için durdurma kararı verilirken, biz geri adım atmadık. Ankara’ya çok özel hizmetin sunulduğu, lezzetleriyle fark yaratan, dekorlarıyla ön plana çıkan büyük ilgi gören iki mekan kazandırdık. Tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği her iki mekanımızda yaklaşık 75 kişiye istihdam sağlıyoruz. Böyle bir dönemde bu yatırımları yapmak, insanlar tarafından ilgi görmek ve bu kadar kişiye istihdam sağlamak yatırımcı olarak bizleri çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
#Sponsorlu İçerikBomonti’de açılan yeni nesil meyhane Kita’s’ın tadım menüsünde beş çeşit meze, bir ara sıcak, iki kadeh içki var. İsteyen bunların üstüne alakart olarak devam edebiliyor. İşin ilginç yanı, yemeklerin standart üstü olması. Eğlencesi de cabası...
#Kita’S