Paylaş
Yeni nesil yazlık gazino
LEO
Yeni nesil kahveci, yeni nesil meyhane var ya… Bu da yeni nesil yazlık gazino. Evet, zemin çakıl; evet, tepenizde yine gazino lambaları var ama başka bir dokunuşla. Kendinizi ‘Kulüp’ dizisinin yazlık versiyonunda gibi hissediyorsunuz. Geçen hafta açıldı, püfür püfür bir tepelikte, 250 kişilik. Eski bir evin bahçesi olduğu için hiçbir yerine dokunmamışlar, bahçe duvarını bar yapmışlar mesela. Kitlesi ‘boheme chique’, şöyle tarif edeyim: İstanbul Zarifi’nin DJ’i Cüneyt ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’in Fransızcasını çalıyor, her masada en az bir yabancı, “Öğleden sonra poyraza döndü de serinledik” diye rüzgârları adıyla bilen kadınlar… Dün Cemil Nalçakan sahne aldı, 7’sinde Güvenç Dağüstün, 8’inde Soner Olgun var. Fiks menü 800, konser geceleri 1.200-1.600 lira. (0532) 379 39 32
Çivi gibi su sevenlere...
VAMOS BEACH
Vamos, Bitez’in en ünlü restoranlarından biri. Bu yaz Aktur Sitesi’nin sahilinde bir beach açtılar: Doria By Vamos. Yormayan beyaz tasarımı, dozunda müziğiyle sakin bir plaj. Yeraltından kaynak suyu geldiği için deniz tertemiz ama çivi gibi. Ben giremedim. Sevenler bayılıyor. Pizzalar iddialı, 130-230 lira. (0541) 363 47 48
Profiterol için bile gidilir
MARGARITA BAR
Bitez sahilde, Branco’nun içinde bu yaz açıldı. Sadece 6 çeşit margarita servis ediliyor, başka içki yok. Ama Branco’da alternatif çok: Hem beach, hem iskele restoranı, hem gece kulübü. Yanında da Pescador adında bir balıkçı… Fiyatları ortalamaya göre makul. Profiterolünü de mutlaka deneyin. (0252) 363 83 23
Sokak lezzetlerinde uzman adres
71 DERECE BAHÇE
İzmir’in efsanesi Asım Usta’nın kokoreçlerini bile yiyebileceğiniz 71 Derece, sokak lezzetlerinde uzman. Bitez’de 71 Derece Bahçe adında bir yer açtılar. İşkembe çorbası da var. (0252) 319 71 72
Botanik bahçesi gibi
PİKO’S
Bu yaz açıldı, kahvaltı ve brunch restoranı. Botanik bahçesi gibi yer, havuzu da var. Yumurtalar kömür ateşinde, gözlemeler odun fırınında pişiyor. Serpme kahvaltı 175 lira. (0549) 446 48 48
Lucca Usta’nın pizzaları
BİT’Z İTALYAN RESTORANI
Bu hafta devasa bir İtalyan restoranı açılıyor: Bit’z. Beyaz ahşap ve hasır karışımı çok hoş bir mekân. Önceden tadanlar İtalyan Lucca Usta’nın pizzalarını anlata anlata bitiremiyor.
Klasikler ve klasik haline gelenler
*MANUEL: Çarşı içindeki mahalle pub’ı. Atıştırmalıklar, fıçı-şişe biralar ve taze narenciyeyle hazırlanmış kokteyller sunuyorlar. (0545) 819 05 16
*KURUL: Modern Gaziantep mutfağı. Tepanyaki gibi ocakbaşı barı ve bahçesi var. Bu sene terası da açıyorlar, oraya çocuk almayacaklar. (0549) 403 48 48
*MANDARINO: Konacık tarafında, mandalina bahçesi içinde, gizli bir İtalyan trattoria’sı. Zaten sahibi Melina da bir İtalyan. (0507) 192 00 86
*SAVRA: Bitez’in sembol otellerinden. Cuma-cumartesileri yaptıkları happy hour’larla meşhur. Dışarıdan girilebiliyor, rezervasyon şart. (0553) 686 39 29
*HEY JOE CAFE: Bitez’in sanat kafesi. Alt katında sergiler açılıyor. Bu yüzden Bitez dışından bile gelip takılan entelektüeller, sanatçılar oluyor. (0535) 567 03 91
*SARNIÇ: En eski beach’lerden biri. Hâlâ popüler. Bu sene yenilendi, kayaların üzerine ahşap iskele geldi. Bayramda her gün DJ var. (0530) 034 34 34
*BODRUM PASTA EVİ: Burası da
Konacık tarafında. Bodrum’un en iyi pastacısı. Davet ve organizasyon da yapıyorlar. (0541) 256 83 50
*BAĞARASI: Meze restoranı. Meyvelerle sebzeleri birleştiriyorlar. Mesela portakallı enginar, narlı-fesleğenli börülce… Pazartesileri kapalı. (0541) 848 33 83
El kadar beldede et savaşları
Bu küçük mahallede İstanbul’un iki iddialı markası arasında Adana et rekabeti yaşanıyor. İlki Türkbükü’nden Bitez’e gelen Köşebaşı (0535-773 72 72). İkincisi, Çeşme’den Bodrum’a gelen Adana İl Sınırı (0546-171 01 01). Şahsi ibrem İl Sınırı’ndan yana. Limon ağaçlarının arasında kebapçının ortasına bir de sahne kondurdular, bu sene sezonu Airfest adında bir festivalle başlattılar. Yumurtalık lagosunu mutlaka deneyin, balık görünümlü bir et tabağı.
Paylaş